https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wenduine krijgt er een nieuw hotel bij

© (Foto WK)
© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In Wenduine komt er op de hoek van de Brugsesteenweg en de Ringlaan een nieuw hotel. Het schepencollege van De Haan keurde hiervoor de vergunning goed.

“Het terrein waar vroeger garage Meesschaert stond, ligt al jaren braak. Eerst moest de bodem gesaneerd worden en de plannen die sindsdien werden ingediend om er appartementen op te bouwen, sneuvelden een voor een. Een tijd geleden kwam Ostend Development Company dan met plannen om er een hotel te bouwen”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele, die bevoegd is voor Ruimtelijke Ordening in De Haan.

De gemeente vond het aanvankelijk voorgestelde volume te groot en de plannen werden enkele keren herwerkt. Zo is er nu een trapsgewijze afbouw voorzien tot drie bouwlagen naar de buur aan de kant van de Ringlaan en aan de kant van de Brugsesteenweg. Het hoekgedeelte zelf wordt vijf bouwlagen hoog, naar analogie van de overkant waar er drie bouwlagen zijn en nog eens twee in het dak. “We blijven voorzichtig om grote volumes toe te laten in onze gemeente. Ook aan de Ringlaan in Wenduine hebben we recent nog projecten geweigerd”, zegt Vandaele.

“Maar in ons toeristisch aanbod willen we absoluut ook voldoende hotels behouden. Ik probeerde destijds om de hotels op de zeedijken – échte toplocaties – te verankeren, maar dat is toen niet gelukt. Intussen moesten er helaas al veel plaatsmaken voor appartementen, vaak kleinschalige familiehotels op goeie locaties die zwichten onder de druk van bouwpromotoren.” Het recentste hotel in De Haan, is het Ibishotel dat een aantal jaren geleden gebouwd werd aan de Wenduinesteenweg.

“Een centralere locatie geniet onze voorkeur. Vandaar dat het schepencollege uiteindelijk akkoord is gegaan met het nu goedgekeurde project”, klinkt het. Het nieuwe hotel aan de Ringlaan zal 48 studio’s tellen met telkens een keukentje, een woonkamer en een slaapkamer. Er worden ook 43 ondergrondse parkeerplaatsen en 25 fietsstallingen voorzien.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.