Weekend van nationale feestdag is voltreffer voor kusttoerisme

De toeristische sector blikt erg tevreden terug op het afgelopen verlengd weekend. © Foto BELGA

De toeristische sector blikt erg tevreden terug op het afgelopen verlengd weekend. “Dankzij het mooie weer kende de verblijfssector topbezettingen”, klinkt het bij Westtoer. “Er waren ook veel last minute reservaties.”

Traditioneel is het verlengd weekend van 21 juli een voltreffer voor toerisme aan de kust, en dat was deze keer niet anders. Hotels waren voor 95 procent bezet, en ook alle campings en vakantiewoningen waren zo goed als volgeboekt. Van woensdag tot zaterdag noteerde Westtoer niet minder dan 1 miljoen overnachtingen. Er zijn ook opvallend meer buitenlandse gasten dan vorig jaar.

Uit voorzorg naar de kust

“Dat er zoveel mensen een verblijf aan de kust boekten, wijst erop dat toeristen uit binnen- en buitenland de kust tijdens de zomer zien als de ideale plaats om uitgebreid en extra lang te genieten, van de frisse ochtenden tot de zalig zachte avonduren”, zegt Liesbet Billiet, regiomanager bij Westtoer.

Westtoer noteerde ook een uitschieter qua aantal boekingen van maandag tot dinsdag. “Het gevolg van de recordtemperaturen die waren voorspeld voor het binnenland. Heel wat mensen boekten uit voorzorg een overnachting aan zee, waar enkele graden minder warm weer werd voorspeld.”

Ook voor de laatste week van juli worden nog zomerse dagen voorspeld. Westtoer raadt kustgangers aan om telkens vooraf de druktebarometer te raadplegen.

(Belga/ Foto Belga)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier