Voor het eerst al strandredders in Zeebrugge vanaf Hemelvaartweekend

In Zeebrugge worden vanaf Hemelvaartweekend voor het eerst redders ingezet.©Davy Coghe Davy Coghe
In Zeebrugge worden vanaf Hemelvaartweekend voor het eerst redders ingezet.©Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Voor het eerst in haar geschiedenis zet Brugge al vanaf het Hemelvaartweekend strandredders in op het strand van Zeebrugge. Dank zij corona en de klimaatopwarming. Voordien bleek dit onmogelijk – lees te duur. Of: er waren onvoldoende jobstudenten in mei en juni beschikbaar.

Door de coronacrisis zullen mensen hun vakantie opnieuw meer in eigen land doorbrengen. Om mensen de kans te geven coronaproof te genieten van onze Belgische kust besliste het Brugs stadsbestuur om de zwemzone in Zeebrugge opnieuw uit te breiden. Daarnaast zullen er dit jaar al vanaf het Hemelvaartweekend elk weekend strandredders ingezet worden tot de zomerwerking opstart. Dat meldt de Brugse sportschepen Franky Demon.

Vorig jaar al werd de zwemzone in Zeebrugge-bad uitgebreid van 500 meter naar 750 meter om landgenoten, en vooral Bruggelingen in het bijzonder, de kans te geven hun zomervakantie in eigen land door te brengen. Dat was een succes, toeristen en Bruggelingen hadden hierdoor meer plaats om aan het strand en in het water te verpozen. Daarom besliste het schepencollege deze week om de grotere zwemzone ook de komende jaren aan te houden.

Weekends

Bovendien worden vanaf het Hemelvaartweekend ook redders ingezet, zij het enkel tijdens de (verlengde) weekends van mei en juni. De laatste jaren konden we immers ook al in de lente genieten van aangename, soms zelfs zomerse temperaturen. Concreet gaat het om de volgende dagen: 13 mei t.e.m. 16 mei, 22 t.e.m. 24 mei, 29 en 30 mei, 5 en 6 juni. “In deze weekends zal de zwemzone beperkt worden tot 100 meter. Op die manier kan met een minimale bezetting van vijf redders een maximale veiligheid gegarandeerd worden”, aldus Franky Demon.

Schepen voor personeel Pieter Marechal vult aan: “Gezien onze jobstudenten dan in de examenperiode zitten, is het niet haalbaar in deze periode meer redders te mobiliseren. Vanaf 12 juni t.e.m. 12 september loopt dan de zomerwerking met de maximumcapaciteit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten