Verken de regio met e-scooter van ’t Meyken

Nicolas Vannieuwenhuyze en Céline Desmet op een van hun e-scooters op de grens van Dentergem en Tielt.©TOM VAN HOUTTE
Nicolas Vannieuwenhuyze en Céline Desmet op een van hun e-scooters op de grens van Dentergem en Tielt.©TOM VAN HOUTTE
Redactie KW

Toeristisch Dentergem heeft er op de grens met Tielt een troef bij: e-scooterverhuur ‘t Meyken. Nicolas Vannieuwenhuyze en Céline Desmet bieden verschillende arrangementen aan, ook met een gevulde picknickmand op je elektrische scooter.

Toen het 36-jarige koppel zijn nieuwe woning aan het bouwen was in de Tieltseweg, naast Meikensbos Camperplaats, werd het zich redelijk snel bewust van het potentieel van de groene omgeving. “We snorden in het verleden met een Vespa door Damme en de Vlaamse Ardennen en bedachten dat het leuk zou zijn om ook op deze wegen te kunnen rondtoeren met een scooter. Weliswaar niet met lawaaierige Vespa’s, want we willen het verblijf van de camperaars hiernaast niet verstoren. We zijn eveneens grote liefhebbers van de rust en de natuur en daar vallen ook uitlaatgassen niet mee te rijmen”, aldus Nicolas en Céline.

Retrolook

Dus viel de keuze op e-scooters met een retrolook, en wel van het Duitse merk Emco. “We starten bescheiden met drie pistachegroene, elektrische tweewielers met een rijbereik dat in geval van een volledig opgeladen batterij met de 130 kilometer flirt.”

Huurders krijgen een lader mee tijdens hun tocht. “Onderweg kan de batterij via een gewoon stopcontact worden bijgeladen, bijvoorbeeld tijdens het nuttigen van een hapje of een drankje. Voor wie dat wenst, vullen we de picknickmand achterop de scooter met ambachtelijke producten van lokale handelaars, zodat men eender waar kan verpozen”, zegt Céline Desmet.

Ook avondrit mogelijk

De verhuur start officieel vanaf 1 juli, maar sinds de lancering van het initiatief liepen al tal van boekingen binnen, zelfs al voor het najaar. “We bieden arrangementen aan voor een halve dag, een volledige dag of een avondrit”, klinkt het nog. Die laatste is de goedkoopste formule. Voor een ritje van 18 tot 21 uur betaal je 45 euro. “In onze prijzen zit ook het gebruik van een gps. Als je de QR-codes op de aangegeven routes scant, leer je meteen iets bij over bezienswaardigheden als de Sint-Annakapel, de Poelbergmolen en -site die je passeert.”

E-scooterverhuur ‘t Meyken wenst ook samen te werken met de camperplaatsen in Dentergem en Tielt en met andere toeristische verblijfsplaatsen en initiatieven in de streek. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.