Verhuurkantoren aan de kust zo goed als volgeboekt voor paasvakantie

© (Foto Pixabay)
© (Foto Pixabay)
Bron: Belga

De meeste toeristische verhuurkantoren blijken voor de paasvakantie al zo goed als volgeboekt te zijn. Dat zegt Kristophe Thijs, communicatiedirecteur bij CIB Vlaanderen, woensdag. Wel is het aanbod verblijven aan zee dit jaar kleiner omdat veel eigenaars zelf gebruik maken van hun verblijf.

De drukte aan zee tijdens de paasvakantie is al langer een grote bezorgdheid bij kustburgemeesters. Terecht, zo blijkt, want nu al geeft het overgrote deel van de toeristische verhuurkantoren aan volgeboekt te zijn voor de paasvakantie (5-18 april). “We krijgen van het grootste deel van de kantoren het signaal dat ze volboekt zijn. Waar dat niet het geval is, ligt de bezettingsgraad op 80 procent”, aldus Kristophe Thijs.

Wat overblijft zijn vooral kleinere appartementen of studio’s en verblijven die meer in het hinterland liggen. Wel is het zo dat een pak meer eigenaars deze vakantie zelf gebruik maken van hun vakantieverblijf. “Daardoor is het aanbod dit jaar een pak kleiner. Een vergelijking met vorig jaar is daarom dus moeilijk.”

Enkel in De Haan ligt de bezettingsgraad iets lager, op 75 procent. “Dat zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat daar normaal heel wat Duitsers op vakantie komen. Die kunnen deze paasvakantie niet afzakken naar De Haan”, aldus Thijs.

CIB benadrukt nog dat het verblijfstoerisme aan zee op een veilige manier gebeurt. “Mensen die een verblijf aan zee huren hebben hun eigen sanitair en kunnen eigenlijk volledig in eigen bubbel reizen. Er gelden ook strenge protocollen voor de sector.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.