Verdubbeling aantal overnachtingen aan zee tijdens krokusvakantie

Naar schatting is het aantal overnachtingen aan de kust deze krokusvakantie ongeveer verdubbeld tegenover vorig jaar. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer zondag. Ook de boekingen bij verhuurkantoren liggen deze vakantie 20 à 30 procent hoger dan het jaar ervoor. Ook hotels blikken tevreden terug.

© BELGA
© BELGA

Ondanks de coronacrisis kan de toeristische sector grotendeels terugkijken op een goede krokusvakantie. In totaal wordt het aantal overnachtingen aan zee geschat op 750.000, wat bijna een verdubbeling is van de 375.000 overnachtingen in de krokusvakantie vorig jaar.

Vooral de verhuur van vakantiewoningen en appartementen kende een stijging. Toeristische verhuurkantoren noteerden 20 à 30 procent meer boekingen dan vorig jaar en hadden een bezettingspercentage van 60 à 70 procent. Ook hebben heel wat eigenaars gebruik gemaakt van hun eigen tweede verblijf.

Verder zijn ook de kusthotels tevreden over de krokusvakantie. Voor het eerste weekend is een bezetting van circa 80 procent genoteerd. De midweek was goed voor 50 à 60 procent. Het tweede weekend was goed voor een bezetting van circa 70 procent. Volgens Westtoer zorgde onder meer het goede weer in de tweede helft van de vakantie ervoor dat heel wat mensen naar zee trokken.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.