Toeristisch project ‘Ik winter Wingene’ brengt nieuwe wandelroutes

Redactie KW

Met ‘Ik winter Wingene’ zet de gemeente haar toeristisch en recreatief aanbod ook in het winterseizoen op de kaart. Samen met Westtoer werd geïnvesteerd in nieuwe wandelknooppunten in de Vagevuurbossen. De inwoners krijgen een gratis toeristisch winterpakket aangeboden.

“Wij zijn heel tevreden met de uitbreiding van het wandelnetwerk in onze gemeente,” vertelt schepen van Toerisme en Recreatie Brecht Warnez. “In deze coronatijden plukken we daar nu dubbel de vruchten van. Een wandeling in de Vagevuurbossen kan je nu niet alleen starten vanuit Wildenburg of vanaf gemeenschapsinstelling De Zande, maar intussen ook vanuit de vernieuwde dorpskern Sint-Jan. Hierdoor spreiden we ook de wandelaars en geparkeerde auto’s”.

Het winter Wingene-pakket bestaat uit leuke wandelingen en fietstochten in de gemeente aangevuld met tips uit de buurgemeenten. Vanaf maandag 21 december kunnen alle geïnteresseerden een gratis Ik winter Wingene pakket afhalen in recreatiebad de Alk. Deze week kan dit tussen 8.30 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur. De nieuwe wandelpaden kan je ook terugvinden via www.wandelknooppunt.be of via de gratis app Wandelknooppunt. Er werd ook een nieuwe kaart Wandelnetwerk Bulskampveld gedrukt die voor acht euro aangekocht kan worden bij Team Toerisme in de gemeente of via de webshop van Westtoer – shop.westtoer.be.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.