Talbot House zet strandstoelen buiten

“Op deze site met drie historische gebouwen mogen we tot vijftig mensen per uur verwelkomen”, vertelt Simon Louagie.© TP
“Op deze site met drie historische gebouwen mogen we tot vijftig mensen per uur verwelkomen”, vertelt Simon Louagie.© TP
Redactie KW

Met eigen strandstoelen en een coronaveilige paaseierenzoektocht wil de Poperingse soldatenclub Talbot House toeristen overtuigen om de Westhoek te verkiezen boven de drukbevolkte kust.

“Nee, niet iedereen hoeft naar de kust om te genieten van deze warme lentezon”, stelt Simon Louagie, manager van het Poperingse Talbot House .

“Terwijl het daar een overrompeling is, kan je in de Westhoek genieten van de rust. En zeker hier, in Talbot House. Op deze site met drie historische gebouwen mogen we tot vijftig mensen per uur verwelkomen, maar daar komen we nooit aan. Dat is spijtig, zeker wanneer je de beelden aan de kust ziet.”

“We hebben nu nieuwe strandstoelen uitgezet. Niet in het zand, maar in onze prachtige tuin, waar je kan er genieten van de tulpen en vogels op een veilige manier.”

Plastic eieren

Gerd Muysewinkel (41) uit Dendermonde kwam genieten van een meerdaagse uitstap in de Westhoek en testte de nieuwe strandstoelen van Talbot House woensdagnamiddag uit. “Een lastminutebeslissing naar aanleiding van de sluiting van de scholen en annulatie van de paaskampjes”, vertelt ze.

“Het is een vakantie voor onze drie kinderen, maar voor mijn man en ik is het eerder een ‘workation’. We namen enkele halve dagen en verwerken tussendoor een reeks mails. Het is zalig rustig in deze grote stadstuin. Liever hier dan aan zee op dit moment.”

Come into the Garden and forget about the WarKom je mee ontspannen in onze nieuwe strandstoelen in de prachtige tuin van Talbot House? Zo kan je toch de rust vinden zinder naar de zee te reizen…

Geplaatst door Talbot House – Every man's club op Woensdag 31 maart 2021

Terwijl de ouders genoten van een picknick in de tuin, zochten Tuur (8), Staf (6) en Flor (6) naar paaseieren. Plastic eieren weliswaar. “Deze zijn hittebestendig en coronaproof, want ze worden telkens ontsmet. Na de zoektocht worden de plastic exemplaren geruild voor chocolade-eitjes”, aldus Louagie.

“Verkleed als private Arthur Pettifer nam ik de kinderen op sleeptouw door het huis om hen allerlei weetjes en verhalen te vertellen. Na de rondleiding had ik het wel behoorlijk warm in mijn soldatenpak.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.