Stefaan Bonte wil Zwevegem op toeristische kaart zetten: “Nood aan camperplaatsen”

Gemeenteraadslid Bonte ziet in de parking aan 'Het Tuinspoor' een mogelijke locatie om mobilhomes te plaatsen.©Geert Vanhessche
Gemeenteraadslid Bonte ziet in de parking aan 'Het Tuinspoor' een mogelijke locatie om mobilhomes te plaatsen.©Geert Vanhessche
Redactie KW

Gemeenteraadslid Stefaan Bonte (CD&V) vroeg tijdens de gemeenteraad om het toerisme in Zwevegem meer te promoten en daarbij aandacht te hebben voor verblijfstoerisme en het voorzien van camperplaatsen in het bijzonder.

Volgens het raadslid mag Zwevegem bewust zijn van de toeristische troeven. “Er is niet alleen de ligging tussen steden als Kortrijk, Doornik en Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, wij beschikken ook over een prachtig ongeschonden landschap dat mooie kansen biedt voor verblijfs- en dagtoeristen.”

Volgens het raadslid is het aanbod voor verblijfstoeristen in de gemeente eerder beperkt. “Tijdens hun verblijf gaan deze vaak fietsen en wandelen. Daarnaast komen andere activiteiten naar voor zoals uit eten gaan, winkelen of bezoeken van lokale bezienswaardigheden of activiteiten. Meestal zijn de aanwezige natuur en cultuur de belangrijkste motieven bij de keuze.”

Stefaan Bonte ziet daar een voordeel voor de plaatselijke handelaars in. “Het is evident dat ze minder zullen besteden aan hun logies, maar wel meer aan eten en drinken, shoppen en activiteiten. Zaken dus die door onze lokale economie worden aangeboden.”

Het raadslid vraagt het gemeentebestuur om enkele camperplaatsen te voorzien. “Kampeertoerisme zit al jaren in de lift, maar als ik kijk op www.campercontact.com, de belangrijkste zoekmachine voor parkeerplaatsen voor kampeerauto’s, blijkt dat er in Zwevegem helemaal geen plaatsen te vinden zijn.”

Lokale economie

Schepen van Toerisme Kristof Vromant (LB) onderzocht diverse mogelijkheden voor camperterreinen. “Zoals de parking van oc De Brug of langs het kanaal. Bleek dat al die locaties meer nadelen dan voordelen hadden. In Sint-Denijs zal dit voorjaar nog een camperplaats openen bij Roden Duyfhuyze. Daar zal plaats zijn voor 15 campers, met een vijfsterrenlabel.”

Wat toerisme betreft is de schepen van oordeel dat de gemeente veel doet. “Ik denk hierbij aan Dorp van de Ronde enkele jaren geleden, de reeks Bevergem met de daaraan gekoppelde wandelroute. In de kerstvakantie hadden we ook de zoektocht Amantine.”

Transfo Zomert

Tijdens de gemeenteraad bracht derde schepen Kristof Vromant (LB) in herinnering dat er vorige zomer picknickplaatsen, sommige met mogelijkheid tot barbecue, werden ingericht en dat er ook initiatieven waren zoals Transfo Zomert. Burgemeester Doutreluingne gaf ook nog mee dat men dit jaar nog een en ander in petto heeft. “Dit jaar wordt onder de noemer ‘Zwevegem Buitengewoon Mooi’ een aantal wandel- en fietsroutes in de kijker geplaatst. Verder komt er dit jaar ook nog een groot evenement in de gemeente dat veel volk naar hier zal lokken. Daar kan ik nog niet verder over uitweiden, omdat we daarvoor samenwerken met bepaalde partners en het plan nog moet voorgelegd worden aan het schepencollege.” (Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten