Provincie subsidieert nachtje slapen op een vlot

Voor juli zijn alle overnachtingen zo god als volzet.© WK
Voor juli zijn alle overnachtingen zo god als volzet.© WK
Redactie KW

Tobias Knockaert en Kika Merlin krijgen van de provincie West-Vlaanderen een subsidie voor hun aparte logiesformule Vlotkamp. Nog tot eind september kan je in Domein Polderwind avontuurlijk overnachten op een vlot in de vijver.

Tobias Knockaert (29) en Kika Merlin (25) bieden met Vlotkamp een unieke formule aan op het water. Met een kano vaar je tot aan een vlot op de vijver, waar je kunt blijven overnachten in een tentje.

“Tobias en Kika brengen met deze logiesformule mensen weer dichter bij de natuur”, klinkt het bij Westtoer. De provincie subsidieert in totaal 61 toeristische initiatieven uit de regio die allen vernieuwend, belevingsgericht, duurzaam en lokaal zijn of kortom een meerwaarde bieden voor het toerisme in onze streek. Vlotkamp is een van de twee geselecteerde projecten in het Brugse Ommeland.

“Toen wij ons dossier indienden, hadden we eerlijk gezegd nooit verwacht dat we bij de gelukkigen zouden zijn. Maar kijk; blijkbaar beantwoorden we met Vlotkamp toch aan de vereisten”, zeggen Tobias Knockaert (29) en Kika Merlin (25). Het jonge koppel is blij met de erkenning. “We zijn niet afhankelijk van deze subsidie, maar het geeft ons toch een welkom duwtje in de rug. Wat extra gemoedsrust ook: al onze spaarcenten liggen daar op het water.”

25 annuleringen

Vlotkamp nam volgens Kiki en Tobias een goede start, begin juni. Al werden ze de voorbije weken wel wat geplaagd door de minder goede weersomstandigheden.

“Zo hebben we in onze eerste maand al een vijfentwintigtal gasten moeten afzeggen, want bij code oranje mag er niemand op het water. Veiligheid boven alles”, zegt Tobias. De gasten die meer geluk hebben met het weer, zijn volgens Kika allemaal laaiend enthousiast.

“De mensen beschrijven achteraf alles tot in de puntjes, dus blijkbaar zijn we wel in ons opzet geslaagd om er een bijzondere ervaring van te maken. Wat ook opvalt, is dat er veel gezinnetjes met kinderen boeken. Voor kinderen is dit écht een onvergetelijke ervaring.”

Huwelijksaanzoek

“Er heeft zelfs al een huwelijksaanzoek plaatsgevonden op een van onze vlotten”, glimlacht Tobias. “Wat de gasten ook allemaal leuk vinden, is dat de vlotten maar via één punt verankerd zijn waardoor ze ’s morgens wakker worden met een ander zicht dan waarmee ze gingen slapen. Dat zorgt er ook voor dat de ‘terraskant’ altijd uit de wind ligt.”

Kika en Tobias hopen nu vooral op beter weer. “Ondertussen zijn we voor juli wel al zo goed als volzet, en ook voor augustus en september beginnen er stilaan boekingen binnen te lopen. Maar de meeste mensen boeken niet langer dan een maand op voorhand”, aldus Kika.

Hun gasten genieten ook met volle teugen van de mooie omgeving. “De mensen krijgen hier een instant vakantiegevoel. Het gevoel efkes weg te zijn in de vrije natuur. De samenwerking met Polderwind en Outdoor Team, dat allerlei activiteiten aanbiedt op en rond het water, is ook heel fijn”, besluit Tobias.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier