Politie organiseert informatiedag voor wie er veilig op uit wil met caravan

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Het kampeerautotoerisme zit in de lift. Politiezone Vlas doet mee met de hype. Zij organiseert een infodag waar uitgelegd wordt hoe je reglementair op stap kan met de camper.

Ook de Leiestreek inspireert graag kampeerautotoeristen om de regio te ontdekken, dus maakt Toerisme Leiestreek het extra makkelijk voor hen. De veertien kampeerautoplaatsen in de streek worden nu gebundeld op de website , telkens met praktische informatie en tips in de buurt.

De infodag vindt plaats op zaterdag 8 mei, tussen 9 en 17 uur, op de personeelsparking van het politiecommissariaat in de Minister De Taeyelaan 9 in Kortrijk. Naast het wegen van de mobilhome of auto met caravan, helpt de verkeerspolitie de bezoekers ook verder op het vlak van terminologie, technische aspecten, wetgeving, wegcode, ladingvervoer … Een volledige check-up, inclusief weging, duurt ongeveer 15 minuten. Er is die dag plaats voor 32 mobilhomes of caravans.(AN)

Geïnteresseerde kandidaten die in Kortrijk, Kuurne of Lendelede wonen, kunnen zich inschrijven via de website . Via de site vind je ook alle specifieke details over de infodag terug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier