Plopsaland De Panne mag weer open op 1 april, nog niet duidelijk of hotel ook opengaat

© (Foto MVQ)
© (Foto MVQ)
Redactie KW

Maandenlang bleven de pretparken in het ongewisse over wanneer ze de deuren weer zouden mogen openen. Vrijdag werd een belangrijke knoop doorgehakt tijdens het overlegcomité: vanaf 1 april mogen alle attractieparken weer open, maar er zullen wel heel wat veiligheidsvoorwaarden aan verbonden zijn. In elk geval slaakt CEO Steve Van den Kerkhof van de Plopsa Group een zucht van verlichting…

“We zijn blij dat we in overleg konden gaan en dat we deel zullen uitmaken van het ‘grote buitenplan’,” zegt Steve Van den Kerkhof. “Dat biedt eindelijk perspectieven en betekent ook dat we bezoekers zullen kunnen ontvangen tijdens de paasvakantie. We hebben nu het vertrouwen van de overheid gekregen en we zullen laten zien dat we alle protocollen op de juiste manier zullen uitvoeren en respecteren. We hebben er sinds de eerste lockdown alles aan gedaan om ons attractiepark zodanig aan te passen dat alles coronaveilig kan verlopen. Dat zal vanaf 1 april niet anders zijn. Wel zijn we deze dagen nog volop bezig om alles te finetunen. Zo weten we al dat er binnen geen wachtrijen mogen zijn zoals na de vorige lockdown: de overheid legt het accent op het ‘grote buitenverhaal’, en daar hoort ook bij dat de wachtrijen buiten moeten zijn.”

Of het nieuwe Plopsa Hotel ook open zal gaan op 1 april? “Daar zijn we nog niet uit”, zegt Steve. “Voor families met kinderen die in het hotel zouden logeren is het niet leuk en niet praktisch dat ze op hun hotelkamer zouden moeten eten. Dat is helemaal iets anders dan wanneer een koppel samen op de kamer tafelt en geniet van een romantisch diner… We overleggen in de loop van de volgende week over wat de beste beslissing zal zijn.”

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.