Pedro en Carole ruilen Ardense B&B voor La Bouffée in Damme

Pedro Van Cauter en Carole Coppens vormen La Bouffée om tot Bistro La Bouffée: Bedoeling is om vanaf 11 uur de hele dag te openen.” (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Pedro Van Cauter en Carole Coppens vormen La Bouffée om tot Bistro La Bouffée: Bedoeling is om vanaf 11 uur de hele dag te openen.” (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Bij de heropening van de horeca, hopelijk begin mei, starten Pedro Van Cauter (50) en Carole Coppens (54) als nieuwe uitbaters van La Bouffée in Damme. Het koppel runde voorheen een B&B in La Roche-en-Ardenne. “We gaan voor een charmante bistro met een kwalitatieve productkeuken”, klinkt het.

In het toeristische en gastronomische Damme wordt er met het vooruitzicht op 1 mei – hopelijk de langverwachte heropening van de horeca – gepopeld om opnieuw zoveel mogelijk bezoekers in de watten te leggen. En daar horen straks ook nieuwe gezichten bij. Zoals Pedro Van Cauter en Carole Coppens, de nieuwe uitbaters van La Bouffée in de Kerkstraat.

Pedro en Carole treden zo in de voetsporen van chef Nik Van Belle en zijn partner Melissa die samen van La Bouffée een gevestigde waarde maakten in Damme. De voormalige uitbaters starten binnenkort een traiteurzaak langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries.

“Ik ben afkomstig uit Kortrijk maar heb wel een link met de streek en met Damme. Zo ben ik enige tijd coach geweest van het vrouwenvolleybal in deelgemeente Sijsele”, vertelt Pedro. “Ik heb altijd graag gekookt en stond als jonge gast zelfs op het punt om me in te schrijven voor de koksopleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge. Mijn vader stelde echter zijn veto en vond dat ik elektricien moest worden… Bijgevolg heb ik jarenlang gewerkt als technicus bij een bedrijf dat liften plaatste en onderhield.”

“Maar het leven neemt soms rare wendingen, zoals toen ik mijn huidige partner Carole ontmoette. Zij was weduwe en had net als ik ook al een dochter, nu vormen we een nieuw samengesteld gezin. We wilden samen een nieuwe uitdaging aangaan en gingen ons in de Ardennen vestigen, nabij La Roche-en-Ardenne waar we een huis kochten dat we inrichtten als B&B met restaurant.”

De verre afstand tot de familie begon zich wat te wreken

“De streek is er heel populair bij Vlamingen die er graag de streek verkennen en van de lokale gerechten, zoals een stukje wild of forel met amandeltjes, komen proeven. Ik heb toen ook een koksopleiding gevolgd bij Syntra in Hasselt; van daaruit de dichtste locatie waar ik in het Nederlands les kon volgen.”

“We hebben er goed en graag gewerkt en gewoond maar de verre afstand tot de familie begon zich toch wat te wreken. Zeker toen Carole’s vader overleed en mijn moeder wat sukkelde met haar gezondheid. We zijn ook wel familiemensen en wilden onze kinderen meer zien…”

Het koppel besloot de Ardennen achter te laten maar was wel vastbesloten in de horeca actief te blijven. “Toen we eens door Damme reden, zagen we dat het pand hier over te nemen stond en het interesseerde ons al vlug. We kunnen het met twee runnen, ik in de keuken en Carole in de zaal. Damme is sowieso een leuk stadje met ook wel een gastronomische reputatie”, weet Pedro. “We kwamen vlug tot een overeenkomst voor zowel de huur als de overname.”

“La Bouffée was een gastronomisch restaurant maar wij starten als ‘Bistro La Bouffée’. We gaan dus voor een charmante bistro met een kwalitatieve productkeuken. Een toegankelijke keuken dus maar we werken sowieso dagvers; verse producten, verse sausen,… Bedoeling is om vanaf 11 uur de hele dag te openen dus ook voor een koffie, een pannenkoek of een lekker aperitiefje kan je bij ons terecht.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.