Oostende promoot Mariakerke als familievriendelijke plek

In Mariakerke is een pop-up toerismekantoor geïnstalleerd. © EFO
Gillian Lowyck

De stad, Toerisme Oostende en het Economisch Huis willen de komende jaren Mariakerke in de kijker zetten als familievriendelijke plek. Er staan heel wat activiteiten op het programma deze zomer en er wordt een traject ontwikkeld voor de toeristische ondernemers.

Vorig jaar zette Toerisme Oostende al in op Mariakerke, maar dat wordt deze zomer nog uitgebreid. Er is een gloednieuwe emojipaal met een regenboog – de tweede nieuwe paal, een zeehond, staat op het Klein Strand – en er is een pop-up toeristisch infokantoor aan het Strandplein. Dat zal er voortaan iedere zomer staan.

“Hier kan iedereen een overzicht krijgen van alle activiteiten die deze zomer op het programma staan”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We willen van Mariakerke echt de meest familievriendelijke badplaats aan de kust maken.” Op de agenda: spannende zoektochten voor de kinderen, gratis workshops strandbloemen maken… De nieuwe SBS-serie ‘De Redders’ wordt ook opgenomen in Mariakerke en daarrond werd een educatieve zoektocht uitgewerkt in samenwerking met de Oostendse strandredders.

Schattenjacht

Toerisme Oostende vzw en Horizon Educatief slaan de handen in elkaar en bieden de hele zomer lang verschillende originele en gratis activiteiten aan voor families. Zo kan je tijdens een vloedlijnwandeling meer ontdekken over de schelpen en andere schatten die aanspoelen op het strand. Elke woensdagochtend is er een gratis workshop strandbloemen maken in beachbar Marie-K. Ook Beaufort, prominent aanwezig in de wijk met het werk ‘Pillage of the Sea’, wordt in de kijker gezet met gratis verteltheater. In samenwerking met gidsenkring de Lange Nelle worden er ook verschillende geleide wandelingen en fietstochten georganiseerd.

Zee-krantje

Ook de Mariakerkse handelaars worden betrokken bij de campagne: Toerisme Oostende en Economisch Huis organiseren enkele inspiratiesessies om ondernemers enkele familievriendelijke tips te geven. In samenwerking met de #parentfriendly website Maison Slash werd er een Zee-krantje ontwikkeld om het specifieke aanbod in de kijker te zetten. Er komt ook een grote online campagne om gezinnen kennis te laten maken met de troeven van Mariakerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier