https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook Roeselare voorziet extra testcentrum voor vakantiegangers

©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA
Olaf Verhaeghe

De stad Roeselare vormt de triagepost aan de Ardooisesteenweg om tot een extra testcentrum. Zo wil het stadsbestuur, in samenspraak met het AZ Delta, de testing van mensen die op reis vertrekken of terugkeren uit rode zones, vlotter organiseren.

Net zoals Oostende plant ook Roeselare een extra locatie om de vakantiegangers op corona te kunnen testen. Omdat het testen van vertrekkende reizigers buiten de originele opdracht van de triageposten valt, wordt de post in de Ardooisesteenweg omgevormd tot algemeen testcentrum. Het stadsbestuur nam die beslissing na overleg met AZ Delta en de eerstelijnszone. “We kiezen ervoor om op dezelfde locatie te werken maar met ander personeel en andere tijdsloten”, legt burgemeester Kris Declercq (CD&V) uit.

Op basis van de reden waarom iemand zich laat testen, wordt een andere manier van werken gebruikt. “Mensen met symptomen of iemand die een hoogrisicocontact had, zal op een ander moment kunnen langskomen dan wie een negatieve test nodig heeft om op reis te vertrekken bijvoorbeeld”, zegt de burgemeester nog. “Sowieso zal er voldoende capaciteit zijn de komende weken, maar we kunnen opschalen mocht dat nodig blijken.”

Het staat inwoners uiteraard nog altijd volledig vrij om beroep te doen op andere labo’s die ook PCR-testen aanbieden. De afspraken over het testcentrum gelden voorlopig tot 1 juli. Hoe alles daarna wordt aangepakt, zal afhangen van de richtlijnen van de hogere overheid en de beslissingen van het volgende Overlegcomité.

De vakantietesting is nodig voor wie nog niet volledig gevaccineerd is. Binnen de Europese Unie zal je met een Europees digitaal coronacertificaat in principe vrij kunnen reizen. Dat certificaat zal vanaf 1 juli in alle EU-landen gebruikt worden en is het bewijs dat iemand gevaccineerd is, negatief testte of van corona is hersteld. Niet alle vakantiebestemmingen hanteren voorlopig dezelfde voorwaarden, dus het is belangrijk om na te gaan wat je bij moet hebben om naar het land van je vakantie te reizen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten