Nieuwe audiotour Kapitein Panekazak leidt je rond in maritiem Oostende

Burgemeester Bart Tommelein, Ann Desmet van het Geluidshuis en acteur Tom Vermeir.© GLO
Burgemeester Bart Tommelein, Ann Desmet van het Geluidshuis en acteur Tom Vermeir.© GLO
Gillian Lowyck

Toerisme Oostende stippelde samen met het Geluidshuis een nieuwe audiotour uit. Kapitein Panekazak neemt samen met zijn twee scheepsmaten, een ‘boegmossel’ en een maritieme ‘beterweterschapper’, bezoekers mee naar interessante maritieme plekjes in de stad.

In de nieuwe stadstour Kapitein Panekazak vertrek je aan de Mercator en kom je langs maritieme plekken zoals de Amandine, het Zeeliedenmonument, de Kapucijnenkerk en de Vistrap. Met een passage langs het VLIZ wordt er ook gekeken naar de maritieme toekomst. Het hoogtepunt is Oostendes eigen ‘sea shanty’ of zeemanslied.

Stadslied

De wandeling werd ontwikkeld door audioproductiehuis Het Geluidshuis. “Het is vooral gericht op kinderen tussen 8 en 12 jaar, maar is plezierig voor het hele gezin”, zegt Ann Desmet van het Geluidshuis. “We zijn Toerisme Oostende heel dankbaar dat ze ons de productie van deze wandeling toevertrouwden. We zorgden voor een sterk scenario, humor en muziek, steengoeie acteurs en een straffe oorworm.”

Topnamen

Het scenario is van Paul Wauters en de stemmen zijn van de acteurs Tom Vermeir, Anemone Valcke, Sebastien Dewaele, Wim Willaert en Günther Lesage. “Dit is het eerste grote project van het Geluidshuis waar ik aan meewerk”, vertelt Tom Vemeir. “Het heeft voor mij extra betekenis, want ik ben recent naar Oostende verhuisd. Ik ben heel tevreden met het resultaat en hoop dat het de gedachten wat kan verzetten.”

De wandeling wordt net voor de paasvakantie gelanceerd. Na het downloaden van de app kun je de toegang aankopen voor 5,49 euro. De stadstour zal als vast product beschikbaar blijven. (GLO)

Meer info: visitoostende.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.