Minigolf Overleie Kortrijk viert moederdag tijdens openingsweekend

© (Foto JVGK)
© (Foto JVGK)
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Het Kortrijks minigolfterrein in het Astridpark opent haar deuren op zaterdag 8 mei. Naar aanleiding van moederdag krijgen alle mama’s op 8 en 9 mei gratis toegang. “Speelplezier in eigen stad is belangrijk. Veel Kortrijkzanen willen hun vrije tijd in eigen stad beleven”, aldus schepen Stephanie Demeyer.

Een uitje met het hele gezin is misschien wel hét ideale cadeau voor moederdag. Alle mama’s die op 8 of 9 mei komen mogen gratis minigolven. Een partijtje minigolf is een betaalbare activiteit voor jong en oud.

De minigolf op Overleie lokt ieder seizoen gemiddeld 5.000 bezoekers. Ook dit jaar verwacht stad Kortrijk veel volk die een balletje komen slaan. “Net als ieder jaar zorgt de minigolf voor een unieke beleving in onze stad”, zegt Stephanie Demeyer, schepen van vrijwilligers. “De vrijwilligers staan paraat zodat jong en oud kunnen genieten van een minigolfwedstrijd.”

Minigolven kan vanaf zaterdag 8 mei, in het weekend én op brug- en feestdagen van 14 tot 19 uur. In juni en september is het ook toegankelijk op woensdagnamiddag. Tijdens de zomervakantie is Minigolf Overleie elke dag open van 14 tot 19 uur. De prijs bedraagt 3 euro per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 1 euro voor een spelletje.

De 6 minigolfvrijwilligers van Wijkcentrum Overleie zorgen ervoor dat de activiteit coronaproof is. Naast de mondmasker, handschoenen en handgel ontsmetten ze na elk spel de golfstokken en balletjes.

Reserveren in bubbels van tien

Dit jaar moet je opnieuw reserveren én gelden uiteraard de huidige coronamaatregelen. Dit om het aantal deelnemers op hetzelfde moment te beperken en zo voldoende afstand tussen de groepen te verzekeren. Je kan een tijdslot reserveren tussen 14 en 19 uur voor maximaal 10 personen.

Reserveren doe je via www.kortrijk.be/wijkteams . Je kan ook iedere dag tussen 13.30 en 16.30 uur bellen naar de minigolflijn: 0485/82 94 43 of op werkdagen langs in Wijkcentrum Overleie om een afspraak vast te leggen. Wil je met een groep buiten de openingsuren spelen, neem dat contact op via minigolf@kortrijk.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier