Luchthaven Oostende-Brugge ziet passagierscijfers stijgen tijdens tweede kwartaal

Luchthaven Oostende-Brugge ziet mooi herstel in de passagierscijfers.© gf
Luchthaven Oostende-Brugge ziet mooi herstel in de passagierscijfers.© gf
Redactie KW

“Onze luchthaven ziet een mooi herstel in de passagierscijfers. Tijdens het tweede kwartaal reisden 28.000 passagiers via onze luchthaven. Deze zomer verwachten we dat deze cijfers verder zullen stijgen. De mensen hebben de weg naar onze luchthaven duidelijk teruggevonden. Daar zijn wij heel blij mee”, zegt ceo Eric Dumas. Ook de cargocijfers stijgen met 13,6% ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021.

Begin april vertrokken via onze luchthaven opnieuw de eerste vluchten naar vijf Spaanse bestemmingen. In mei werden ook de vluchten naar Ibiza en Palma de Mallorca opnieuw opgenomen in het vluchtschema, waardoor opnieuw vluchten aangeboden werden naar zeven Spaanse bestemmingen.

“Tot en met 18 april mochten enkel essentiële reizen plaatsvinden. Nadat het reisverbod werd opgeheven, zagen we een voorzichtig herstel in de passagierscijfers. Op dat moment kleurde een groot deel van Spanje nog rood”, zegt ceo Eric Dumas.”

Goede bezettingsgraad

Vanaf mei kleurden meer en meer landen opnieuw groen en oranje op de kaart van Europa. “In mei en juni zien we een zeer mooie bezettingsgraad op de vluchten vanop onze luchthaven. De passagiers hebben duidelijk de weg naar onze luchthaven en de goesting om te reizen teruggevonden. Daar zijn we zeer blij om.”

Onze luchthaven verwacht deze zomer dan ook zo’n 60.000 blije passagiers

In totaal reisden in het tweede kwartaal 27.861 passagiers via onze luchthaven. “We kunnen deze cijfers niet vergelijken met 2019. Heel wat bestemmingen werden nog niet aangevlogen in het tweede kwartaal.”

13 bestemmingen deze zomer

Deze zomer verwacht de luchthaven een verder herstel. “Het aantal bestemmingen breidt verder uit van zeven naar dertien. Sinds begin juli kan je vanuit Oostende opnieuw vliegen naar de Griekse bestemmingen (Corfu, Kos, Heraklion, Chania en Rhodos) en ook Murcia en Eskisehir werden aan het vluchtschema toegevoegd. Onze luchthaven verwacht deze zomer dan ook zo’n 60.000 blije passagiers.”

Cargo

“Ook de goede cargoresultaten van het eerste kwartaal zetten zich voort. Op onze luchthaven werd in april, mei en juni 13,6% meer vracht afgehandeld in vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar. “EgyptAir en Qatar Airways voerden heel wat vluchten uit van en naar onze luchthaven. Sinds mei is onze luchthaven ook vast opgenomen in het routenetwerk van Qatar Airways. Daarnaast vonden ook verschillende humanitaire vluchten met hulpgoederen naar India plaats.”

“In totaal werd er 12.335 ton cargo afgehandeld op onze luchthaven. Dat is een daling met 30% ten opzichte van het uitzonderlijk sterke tweede kwartaal in 2020. Toen was de vraag naar cargo zeer hoog en vlogen verschillende maatschappijen tijdelijk op onze luchthaven. In vergelijking met 2019 zien we nog steeds een stijging van 127%. Dat wil zeggen dat onze luchthaven ook in 2021 een mooie groei optekent”, geeft ceo Eric Dumas nog mee.

Info: www.ostendairport.aero .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.