Kust verwacht druk weekend maar geen overrompeling

Het wordt wel beter weer, maar echt hoog zullen de temperaturen nog niet oplopen aan de Kust.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Het wordt wel beter weer, maar echt hoog zullen de temperaturen nog niet oplopen aan de Kust.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA

De kust verwacht dit weekend enige drukte aan zee maar geen grote overrompeling. Dat zeggen enkele kustburgemeesters vrijdag en dat blijkt ook uit bezettingscijfers van Westtoer. Verschillende hotels aan de kust noteren een bezetting van rond de 90 procent, terwijl anderen spreken van een beperkte bezetting. Verschillende hotels blijven nog gesloten.

Dankzij het voorspelde mooie weer van dit weekend, zal er opnieuw heel wat volk afzakken naar zee. Kustburgemeesters verwachten dan ook drukte, maar geen grote overrompeling.

“Het wordt wel beter weer dan de afgelopen weken maar echt zomerse temperaturen halen we niet aan zee. Daarbij komt dat we in een examenperiode zitten, wat zorgt voor wat minder drukte”, zegt burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote.

Ook in Oostende en Blankenberge wordt geen massa volk verwacht. “We zijn voorbereid, zoals elk weekend, maar een overrompeling zien we niet meteen gebeuren”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

Crowdcontrol in Blankenberge

In Blankenberge wordt gefocust op crowdcontrol. “Onze jobstudenten zullen alles in goede banen leiden in het centrum en de politie zorgt voor crowdcontrol. Aan de hotelbezettingen te zien wordt het druk maar er is zeker nog ruimte. Een massa volk verwachten we niet meteen maar we houden wel alles goed in de gaten”, aldus burgemeester Daphné Dumery. Provinciebedrijf Westtoer raadt bezoekers aan om zich vooraf goed te informeren over de geldende coronamaatregelen in de kustgemeenten. Ook wordt gevraagd om de druktebarometer op voorhand goed te raadplegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier