https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kust maakt zich klaar voor topweekend

©KURT DESPLENTER Archief BELGA
©KURT DESPLENTER Archief BELGA
Laurens Kindt

Aan de kust maakt men zich op voor een topweekend. Door het aangekondigde mooie weer, de versoepeling van de coronamaatregelen en de heropening van de restaurants zal het er dit weekend op de koppen lopen worden.

Met temperaturen die vlotjes boven de twintig graden, restaurants die ook binnen weer volk mogen ontvangen en andere versoepelingen van de coronamaatregelen weten ze het aan de kust honderd procent zeker: het weekend van 12 en 13 juni wordt een toppertje. “De toeristische sector herademt”, zegt Sabine Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer en gedeputeerde. “Spreiding in tijd en ruimte geldt eveneens voor de komende periode. Mensen moeten zich veilig voelen. We blijven de vakantiegangers goed informeren hoe ze in de huidige omstandigheden optimaal van de vakantiesfeer aan zee kunnen genieten”, klinkt het. Wie de drukte aan de kust wil vermijden, neemt dan ook best vooraf een kijkje op de kustbarometer .

Dat de restaurants terug open gaan, is ook voor de hotels een opsteker. Alle hotels zijn open en dat laat zich meteen voelen in de bezetting. In sommige hotels zijn tachtig tot negentig procent van de kamers al geboekt. Vooral de nacht van zaterdag op zondag is in trek bij toeristen. Bovendien verwacht de sector nog een resem lastminute-boekingen. Ook de vakantiewoningen doen het goed, zowel bij huurders als bij eigenaars. Bij de campings merken ze vooral veel interesse voor de camperstaanplaatsen.

Meer info vind je hier .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.