Jeugd kan met Blob op avontuur in Sellewie

Op de foto v.l.n.r. Johan Vandenberghe, vrijetijdspromotor van de gemeente Deerlijk Julie Deleersnyder, schepen Regine Rooryck en burgemeester Claude Croes. © RD
Redactie KW

In het vrijetijdspunt van de gemeente in d’Iefte werd Blob voorgesteld, de mascotte waarmee je avonturen kunt beleven in het landelijke Sint-Lodewijk. Blob neemt lagereschoolkinderen en hun gezin mee op een wandelzoektocht in de prachtige natuur van Sellewie.

“Blob is een initiatief van Toerisme Leiestreek, Stadlandschap Leie en Schelde, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Deerlijk”, verduidelijken burgemeester Claude Croes (CD&V) en schepen van Toerisme Regine Rooryck (CD&V).

“Er zijn al negen zulke gezinszoektochten in de regio. We zijn blij dat Deerlijk nu ook een Blob-wandeling heeft. Het hoofddoel is om kinderen tot 12 jaar en hun familie te laten kennismaken met mooie plekjes in de gemeente. Dat kunnen ze volledig op eigen kracht doen aan de hand van een handige brochure met plan die ze kunnen ophalen in Mokka en Meer en het vrijetijdspunt. Ze kan ook gedownload worden via www.toerisme-leiestreek.be/blob.”

Mooie vergezichten

Johan Vandenberghe stond bij de voorstelling stil bij de landschaps-educatieve rol van Stadlandschap Leie en Schelde in de 13 Leiedalgemeenten en duidde op het mooie landelijke karakter van Sint-Lodewijk. “Mooie vergezichten zijn er legio. De Blobzoektocht start aan de kerk in Sint-Lodewijk, is bijna 3 km lang, doet hoofdzakelijk kerkwegels en trage wegen aan en is ook geschikt voor buggy’s.”

“Het is geen toeristisch product, het recreatieve en educatieve aspect staan centraal. Blob neemt de deelnemers mee langs de mooiste groene plekjes. Onderweg leren de kinderen spelenderwijs heel wat bij over planten en dieren. De ideale manier om op een leuke manier in de natuur te vertoeven…”

(DRD-foto DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier