Instaroute #VANRSL neemt je mee naar de leukste plekjes in Roeselare

Redactie KW

Zelfs in coronatijden wil Roeselare dé plek bij uitstek zijn voor zowel haar inwoners als bezoekers. Daarom pakt het uit met de Instaroute #VANRSL. Langs een traject doorheen het shoppend hart van de stad werden er verschillende Instagram-installaties neergezet.

Roeselare is al jaar en dag gekend voor het shoppen, wielrennen en hun horeca. Die kenmerkende zaken worden nu extra in de verf gezet met de Instagram-belevingsroute. Zo wil de stad de handelaars ondersteunen en stimuleert het coronaveilig toerisme. “Sociale media zijn onmisbaar en superbelangrijk geworden in de ondersteuning en in het boosten van de verkoop. Dit geldt zeker en vast zowel voor grotere spelers als voor lokale boetieks en speciaalzaken. Daarnaast blijft ook beleving enorm gezocht en is deze Instaroute #VANRSL een coronaveilige manier om Roeselare te ontdekken.” Dat vertelt Kris Declercq, burgemeester van Roeselare.

De Instaroute

#VANRSL bestaat zowel uit grote outdoor installaties als instagrammuren in winkels, invullingen van leegstaande vitrines als muur- en vloerschilderingen in het stadscentrum. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met leuke spelelementen en bespeelbare kunst.

Daarnaast installeerde het Antwerpse activatiebureau CityCubes, gekend van Smile Safari (het grootste Instagram- en Tiktokmuseum van Europa) de vier outdoor installaties op de Grote Markt, in het Citroenstraatje en twee op De Munt. Deze zetten de drie speerpunten van Roeselare in de kijker: shopping, koers en voeding. Elke installatie heeft betrekking op minstens één van deze elementen. Bovendien springen de installaties ook ’s avonds in het oog door de verlichting en effecten, waardoor het geheel ook later op de avond heel instagrammable maakt. Creatief bureau Hurae stippelde dan weer een schattentocht uit voor jonge kinderen. Zij zorgen ook voor video’s, fotoshoots en samenwerkingen met influencers. De stad zorgt er uiteraard ook voor dat alle activiteiten op een veilige manier kunnen doorgaan, met respect voor de basisregels zoals handen ontsmetten, mondmaskerplicht en afstand houden.

De Instaroute #VANRSL start net voor de krokusvakantie, op 9 februari en loopt tot en met het einde van de zomervakantie op 31 augustus. Halfweg worden de instagrammuren in winkels en de invullingen van leegstaande vitrines vernieuwd. (Jaron Demeyere)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.