Hotel De Peracker en restaurant De Geestige Steen krijgen nieuw leven: Geestige Put kan eindelijk openen

Thomas Verbeke is helemaal klaar voor de opening van het domein. (foto's PNED)
Thomas Verbeke is helemaal klaar voor de opening van het domein. (foto's PNED)
Redactie KW

Vanaf morgen heeft Waregem er een ware toeristische trekpleister bij. Het voormalige hotel De Peracker langs de Caseelstraat krijgt een totaal nieuwe invulling. Onder de naam ‘De Geestige Put’ kan je er culinair genieten, overnachten én je aan recreatieve activiteiten wagen.

Thomas Verbeke (39) ontvangt ons op het uitgestrekte domein van De Geestige Put langs de Caseelstraat. In de namiddag staat er een test van de watersportactiviteiten op het programma, maar de zaakvoerder knipoogt dat hij straks “gelukkig” op de jetski mag zitten op de grote waterput van maar liefst vier hectare.

Tot enkele maanden geleden stond de site bekend als de thuisbasis van Hotel De Peracker en restaurant De Geestige Steen. Patrick Vermeersch en Kristiana Hanssens baatten de zaak bijna 30 jaar uit en waren stilaan toe aan een welverdiend pensioen. In 2019 hadden ze bijna een overnemer beet, maar die haakte in extremis af. Met het bedrijf Tsjaka uit Ronse kwam het wel tot een deal. In enkele maanden tijd gaven Thomas Verbeke, zijn partner Charline Himpe en medevennoot Armin Verplancken het volledige domein een make-over.

Waterparcours

Tijdens een rondleiding op het domein wordt duidelijk dat de ambities groot zijn. In een eerste fase kan je op de vijver flyboarden, waterskiën, kajakken, suppen of je aan het waterparcours wagen. Ook een deathride over water is mogelijk. Wie het liever droog houdt, kan één van de twee hoogteparcoursen verkennen, boogschieten of een (elektrische) tandem huren. “De meeste activiteiten kunnen we mee opstarten met de heropening van de horeca”, vertelt Thomas. “Of we het zien zitten? Natuurlijk. Het park had in april al moeten openen, dus we zijn er helemaal klaar voor.”

In je bubbel

Het zevenkoppige team van Thomas staat vanaf zaterdag klaar om de activiteiten te begeleiden. Reserveren is aangeraden, maar op woensdagnamiddag en op zaterdag en zondag kan je ook op goed geluk afzakken naar De Geestige Put. “We regelen dat alle activiteiten per bubbel kunnen plaatsvinden, met een monitor die zich ontfermt over het groepje”, legt Thomas uit. Een uurtje kajakken kost 8 euro, een bezoek aan het aquapark kost 9 euro. Wie het in de hoogte gaat zoeken, betaalt 18 euro per persoon.

Ook een vrijgezellenweekend kan hier in de toekomst perfect doorgaan

Dankzij de gedeeltelijke heropening van de horeca kan je het ook iets rustiger houden. Het domein beschikt over een zonnig terras naast het restaurant en de tearoom én er is ook een strandbar die zich tussen de vijver en het hoogteparcours bevindt. “Je kan hier terecht voor een drankje en een hapje: volwaardige gerechten, maar ook tapas en desserts. In de namiddag zijn er wafels, pannenkoeken en ijsjes te krijgen”, vervolgt Thomas, die meegeeft dat er aparte zalen zijn voor groepen en bedrijven, al zullen die pas post-corona hun dienst bewijzen.

In een later stadium zullen ook de 15 opgefriste kamers van het hotel – met in totaal plaats voor 58 gasten – weer gebruikt worden. Het is niet meteen de bedoeling om toeristen te ontvangen. Thomas ziet eerder brood in sport- en recreatiekampen en teambuildings met overnachtingen. “Met Tsjaka zijn we gespecialiseerd in vakantiekampen voor kinderen, dus hier beschikken we over een ideale accommodatie. Ook een vrijgezellenweekend kan hier in de toekomst perfect doorgaan”, maakt Thomas zich sterk.

Ook in de omgeving van het domein dat met de vijver, een boomgaard en een parking voor 60 wagens bijna 5 hectare groot is werden ingrepen gedaan. Het stadsbestuur liet in januari al uitwijkstroken aanbrengen in de Caseelstraat, zodat het landbouwverkeer en de andere weggebruikers elkaar makkelijker kunnen kruisen.

De Geestige Put is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11 uur open. Meer info via www.degeestigeput.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.