Grotere terrassen en halvering van de terrasbelasting in Middelkerke

Horeca- en beachbaruitbaters van Middelkerke mogen nu al hun terrassen en beachbars opzetten.© luc cassiman
Horeca- en beachbaruitbaters van Middelkerke mogen nu al hun terrassen en beachbars opzetten.© luc cassiman
Paul Bruneel

Burgemeester Jean-Marie Dedecker liet vandaag tijdens een persbabbel weten dat er nu al toelating is gegeven aan de horeca- en beachbaruitbaters van Middelkerke om de terrassen en de beachbars op te zetten.

Het is ook toegelaten om het terrasmeubilair op een ordelijke en veilige wijze in de opgebouwde terrassen te plaatsen, dit om de oplopende stockagekosten te vermijden.

“Wij ijveren er nog altijd voor om met Pasen de terrassen en de beachbars te kunnen openen en willen hiermee de druk opvoeren” zegt de burgemeester, die steevast van plan is om minister Jan Jambon te verwelkomen om een kijkje te komen nemen.

Pak volk verwacht in paasvakantie

“Minister Jambon heeft trouwens al zijn bezoek toegezegd. Binnen drie weken start de paasvakantie en we verwachten een pak volk. Om een veilige spreiding en het nodige comfort voor vakantiegangers te garanderen, wensen de kustburgemeesters dat de horeca aan de kust deels met terrassen kan openen.”

“De kustburgemeesters onderhandelen daarom met de horecasector om een voorstel tot protocol voor te leggen aan de bevoegde overheden” zegt de burgemeester.

Terrascapaciteit kosteloos verdubbelen

Schepen voor Financiën Tom Dedecker (Lijst Dedecker) liet ook nog weten dat net zoals tijdens de eerste lockdown de horeca-uitbaters de toelating krijgen om de terrascapaciteit kosteloos te verdubbelen en dat het gemeentebestuur de terrasbelasting voor 2021 halveert.

“Dat betekent concreet dat de maximale verdubbeling de facto niet wordt aangerekend. Wie niet kan of wil uitbreiden moet voor dit jaar dan ook maar de helft van de aangerekende terrasbelasting betalen”, zegt de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.