Gezellige drukte aan de kust tijdens zonnig weekend

©Peter MAENHOUDT
©Peter MAENHOUDT
Nancy Boerjan

Heel wat volk zocht vandaag verkoeling aan zee, al zorgde dat nergens voor overlast. De grote opkomst was uiteraard geen verrassing. Het mooie weer, de opening van de restaurants en de versoepelde maatregelen zijn een opsteker voor het kusttoerisme.

Volgens Westtoer heeft de Kust zich ook na de versoepelde maatregelen goed voorbereid om de gasten een fijn vakantiegevoel te bezorgen. “De toeristische sector herademt. Spreiding in tijd en ruimte geldt eveneens voor de komende periode. Mensen moeten zich veilig voelen. We blijven de vakantiegangers goed informeren hoe ze in de huidige omstandigheden optimaal van de vakantiesfeer aan zee kunnen genieten”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Hotels doen het goed

Sommige hotels noteerden voor het weekend al een bezetting van 80 tot 90 procent. Vooral de overnachtingen van zaterdag op zondag scoren bijzonder goed. De hotelsector rekende daarbij ook op tal van last minute reservaties. Ook de sector van de vakantiewoningen aan de

Kust merken een hoger bezettingspercentage van de vakantiewoningen, zowel door extra boekingen door huurders als door eigenaars die zelf gebruik willen maken van hun appartement of woning. De volwaardige heropening van de horeca en de opstart van diverse evenementen spelen hierin uiteraard ook een rol.

 ©Peter MAENHOUDT
©Peter MAENHOUDT

Niels D’Hoedt spreekt voor Toerisme Oostende vzw en sluit zich bij die bevindingen aan. De hotelbezetting in Oostende schommelde tussen 85 en 99 procent. Voor de cafés is dat minder, 40 tot 50 procent, maar dat heeft uiteraard alles te maken met de maatregelen die daar nog gehanteerd worden.

Alleen al door de afstandsregel ligt de bezetting een stuk lager dan normaal het geval is. Aan de balie van Toerisme Oostende valt de grote belangstelling op voor Beaufort en Crystal Ship. Deze twee evenementen dragen duidelijk de interesse weg van wie op zoek is naar meer actie. “We zijn zeer tevreden in elk geval, ook over de manier waarop iedereen zich aan de maatregelen houdt.”

Centrumparkings vanaf 11.30 uur volzet

De Verenigde Natiënlaan richting centrum in Oostende werd afgesloten. “Alle centrumparkings waren immers tegen de middag al volzet. Het verkeer werd afgeleid naar de NMBS-parking en strandparking”, zegt Peter Craeymeersch, directeur Toerisme Oostende.

 ©Peter MAENHOUDT
©Peter MAENHOUDT

“Het was druk, maar alle was onder controle. Het aantal passagiers op de treinen viel goed mee. Mogelijk speelt ook Vaderdag een rol. Veel mensen vieren dat graag thuis met het gezin en er zijn ook nog examens, zodat de studenten ook nog niet naar de kust afzakken voor een dagje zon.”

 ©Peter MAENHOUDT
©Peter MAENHOUDT
 ©Peter MAENHOUDT
©Peter MAENHOUDT
 ©Peter MAENHOUDT
©Peter MAENHOUDT
 ©Peter MAENHOUDT
©Peter MAENHOUDT

(NB/JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten