Droom je van een job in de wolken? TUI fly zoekt 30 stewards en stewardessen in West-Vlaanderen

TUI fly zoekt 113 nieuwe bemanningsleden, waarvan minder 30 om te werken vanuit de luchthaven Brugge-Oostende. © TUI fly
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Nu de pandemie stilaan lijkt te gaan liggen, worden vakantieplannen concreter. Dat merken ze ook bij luchtvaartmaatschappij TUI fly, die liefst 113 nieuwe bemanningsleden zoekt. Ook voor vluchten vanuit de luchthaven Brugge-Oostende: daar zijn minstens dertig extra stewards en stewardessen nodig.

TUI fly merkt het al aan de boekingen: de zomer van 2022 wordt een drukke reiszomer. De luchtvaartmaatschappij zoekt dan ook extra volk, al zijn er dat best veel: er zijn 113 nieuwe bemanningsleden nodig om het drukke zomerprogramma te kunnen uitvoeren.

TUI fly zoekt vooral stewards en stewardessen – of ‘cabin crew members’ voor vluchten vanuit Zaventem, maar ook West-Vlamingen komen aan hun trekken: de luchtvaartmaatschappij zoekt minstens 30 mensen om vluchten vanuit de luchthaven Brugge-Oostende te begeleiden.

Betaalde opleiding

Geselecteerde kandidaten krijgen een theoretische en praktische opleiding van 6 à 8 weken. “Ze ontvangen daarbij vanaf de eerste dag een salaris”, weet woordvoerder Piet Demeyere. “Door de seizoensgebonden activiteit op vele bestemmingen biedt TUI fly een contract aan van minstens 7 maanden en dit gegarandeerd voor 3 jaar. Tijdens de wintermaanden wordt alles in het werk gesteld om de medewerkers zo mogelijk actief te houden, door alsnog te blijven vliegen of aan de slag te gaan op een andere dienst binnen het bedrijf. Voor wie geen invulling wordt gevonden, garandeert TUI maximale ondersteuning bij het vinden van een tijdelijke job om de wintermaanden te overbruggen.”

Solliciteren kan via deze link. Het is ook mogelijk om een online speeddate aan te vragen met – wie weet – een toekomstige collega.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier