Dominique Persoone ontwerpt Belle Epoque praline voor Blankenberge

Sfeer in het straatbeeld van Blankenberge.© WK
Sfeer in het straatbeeld van Blankenberge.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Dat Blankenberge volop inzet op Belle Epoque, raakte eerder al bekend. Meer dan ooit zullen bezoekers en inwoners geconfronteerd worden met het feit dat Blankenberge een rijk Belle Epoqueverleden heeft.

Bij de start van de paasvakantie kwam er al wat sfeer in het straatbeeld. Vlaggenwimpels en banners kleurden de centrumstraten en leidden bezoekers naar het Belle Epoque Centrum.

“Onze promo heeft gewerkt: het Belle Epoque Centrum geeft aan dat ze een mooi aantal bezoekers over de vloer kregen en veel inwoners en tweedeverblijvers gaven aan dat ze net door die straatdecoratie getriggerd werden”, zegt schepen voor Toerisme, Alfons Monte (N-VA).

Interactief moordspel

Het Belle Epoque project breidt nog verder uit. “Op dit ogenblik werken we een interactief moordspel uit in vier talen. Daarnaast zal topchef en chocolatier Dominique Persoone speciaal voor Blankenberge een Belle Epoque cocktail en praline ontwikkelen, volgens het concept van foodpairing . We betrekken ook onze lokale horeca hierbij”, aldus schepen Monte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten