Dienst Toerisme stelt afgeslankt zomerprogramma voor

Schepen Alain Lynneel en beleidsmedewerker Magali Vanhaeren stellen de campagnebeelden van ‘Beleef Bredene en route’ voor.© MM
Schepen Alain Lynneel en beleidsmedewerker Magali Vanhaeren stellen de campagnebeelden van ‘Beleef Bredene en route’ voor.© MM
Redactie KW

Het wordt voor het tweede jaar op rij een ‘zomer zonder…’ in Bredene. Omdat het Staf Versluyscentrum nog tot half oktober als vaccinatiecentrum dienst doet, besliste het gemeentebestuur zelf geen grote evenementen te organiseren. “Het zal voor volgend jaar zijn”, bezweert schepen Alain Lynneel. “Maar dat betekent geenszins dat er niets te beleven valt deze zomer.”

Bredene zet opnieuw in op kleinschalige belevingsactiviteiten voor het hele gezin tijdens de zomermaanden. “Onder de noemer ‘Beleef Bredene en route ’ bieden we diverse fiets- en wandel(zoek)tochten waaraan vaak mooie prijzen gekoppeld zijn.”

Nieuw dit jaar zijn de educatieve Bijenfietszoektocht (i.s.m. imker Bart Vandepoele, red.) en de Avonturentocht langs diverse speelpleintjes op de Vicognewijk. “Na de bijenfietszoektocht kun je je antwoordformulier inruilen voor de gratis Suske en Wiske-strip Het blije bijenteam .

Tijdens het speelpleinhoppen langs de vele kleine paadjes kunnen kinderen zich uitleven op de diverse speelpleintjes in de Vicognewijk. Onderweg zijn er heel wat doe- en zoekactiviteiten. Wie de weg goed heeft gevonden en alle vragen kon oplossen, kan in het MEC Staf Versluys of aan de balie van de bibliotheek een prijzenpakket afhalen.”

Ook het ‘Gouden Ei’ is nieuw. “Tijdens deze zoektocht krijg je via sociale media diverse tips. Wie als eerste de geheime schuilplaats van het ‘Gouden Ei’ vindt en het te pakken krijgt, verdient een prijs.”

Radio 2-wandelingen

Net als vorige zomer organiseert ook Radio 2 een wandeling in Bredene. De gezinsvriendelijke tocht (6 km) kun je downloaden of volgen op de Radio2 app. Audiofragmenten van BV’s begeleiden de wandeling. “Je kan starten waar je wil. Een artiest zal ook een nummer opnemen met Bredene als decor. De video is te zien in de Radio 2-app en staat de hele zomer op de website van Radio 2. Wie kan raden waar de artiest staat, wint een prijs die gelinkt is aan de locatie.”

De traditionele zomerse fietszoektocht mocht volgens schepen Lynneel zeker niet ontbreken. “Verken Bredene en een aantal buurgemeenten met de fiets, rangschik de foto’s in de juiste volgorde en maak kans op een elektrische fiets. De wedstrijd loopt tot en met 31 augustus en was vorig jaar goed voor meer dan 300 inzendingen.”

Voor het derde jaar op rij zet het gemeentebestuur samen met Brouwerij Betsy en enkele lokale horecazaken ook een Amuseroute op. “Wie deelneemt, leert niet alleen Bredene kennen per fiets of te voet, maar kan ook nieuwe cafés, tearooms en restaurants ontdekken. Tijdens elke stop krijg je in ruil voor een bonnetje een lekkere amuse. Doorspoelen kan met een Betsy-biertje van brouwer Jurgen Tavernier. Ook deze amuseroute was vorig jaar een voltreffer met meer dan 600 deelnemers.”

Mooiste strandbloemen

Tot slot gaat Bredene deze zomer ook op zoek naar de mooiste strandbloemenwinkel. “En uiteraard is er de Kunsttriënnale Beaufort waarvan je in Bredene twee hele mooie werken terugvindt. Het kunstwerk Stranded, een reeks sculpturen in gegoten glas die aanvankelijk op het strand terug te vinden waren en deels gestolen werden, wordt nu trouwens heropgebouwd in de foyer van het MEC.”

Schepen Lynneel wist nog te melden dat de traditionele zomerconcertenreeks van de Gemeentelijke Harmonie voor het tweede jaar op rij sneuvelt. “We hebben met het bestuur overlegd, maar dat besliste de repetities nog niet opnieuw op te starten.

Hoewel we als gemeentebestuur zelf geen evenementen zullen organiseren deze zomer blijven we wel openstaan voor privé initiatieven. Elk voorstel zal op zijn merites beoordeeld worden. Maar de toeschouwersbeperkingen zullen heel wat kandidaat-organisatoren allicht afschrikken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.