Dagparkerende camperaars zijn welkom in Blankenberge

De schepenen Alfons Monte en Sandy Buysschaert zijn tevreden dat camperaars nu ook terecht kunnen op de parkeerzone aan het Emiel Moysonpad.© Wim Kerkhof
De schepenen Alfons Monte en Sandy Buysschaert zijn tevreden dat camperaars nu ook terecht kunnen op de parkeerzone aan het Emiel Moysonpad.© Wim Kerkhof
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Goed nieuws voor eigenaars van een camper die voor een dagje naar zee komen of graag ‘cityhoppen’ langs de Belgische kust: zij kunnen nu overdag parkeren in het Emiel Moysonpad in Blankenberge.

“De voorbije maanden krijgen we signalen dat er een stijgende vraag is naar parkeerplaatsen voor campers, en we zien dat camperaars soms hun toevlucht zoeken op parkeerplaatsen die voor personenwagens bestemd zijn.”

“Omdat de bezettingsgraad van de parkeerzone aan het Emiel Moysonpad behoorlijk laag ligt, hebben we besloten om die goedkope randparking ook aan te bieden aan camperaars,” meldt schepen van Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V).

Niet op openbaar domein

“Blijkbaar kunnen camperaars overdag aan de kust niet overal terecht: ze mogen niet op het openbaar domein parkeren, maar tegelijkertijd worden de plaatsen op campings voorbehouden voor overnachtende camperaars.”

“We zijn blij met deze oplossing. Zo kan ook deze groep toeristen ten volle genieten van zijn uitstapje. Het is een ideale locatie, niet al te ver van het centrum en ook vlakbij het strand”, vult schepen van Toerisme Alfons Monte (N-VA) aan.

Betalende zone

Het Emiel Moysonpad is een betalende zone, dagelijks van 9 tot 19 uur. Je betaalt 2 euro per uur of 5 euro voor een hele dag. Overnachten is hier niet toegestaan, dat doe je op een van de campings of op het camperpark.

Meer info op www.visit-blankenberge.be/campings .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier