Campagne moet weer buitenlandse toeristen naar Vlaamse kunststeden,waaronder Brugge, lokken

De campagne moet ook weer toeristen naar Brugge lokken.© BELGA
De campagne moet ook weer toeristen naar Brugge lokken.© BELGA
Bron: Belga

Toerisme Vlaanderen lanceert een campagne om weer buitenlandse toeristen naar de Vlaamse kunststeden te lokken. Die steden hebben het bijzonder zwaar gehad omdat ze het in hoofdzaak moeten hebben van buitenlandse toeristen en zakenreizigers, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

De gerichte campagne zal drie jaar lopen en de troeven van Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen en Leuven internationaal in de kijker zetten, zegt Demir. Ze trekt er 3 miljoen euro voor uit, afkomstig uit de relancepot van de regering.

In een eerste fase wordt gemikt op de buurlanden, later in de zomer zal Toerisme Vlaanderen ook in de Spaanse en Italiaanse vijver vissen.

Buitenlandse influencers

Vorige maand was er al een campagne via sociale media, waarbij buitenlandse influencers werden ingeschakeld. Deze maand starten advertentiecampagnes in grote kranten in de buurlanden, vooral gericht op reputatieversterking.

Vanaf eind juni zullen internationale toeristen actief worden gelokt. Daarvoor zette Toerisme Vlaanderen een samenwerking op met boekingsplatform Expedia. Ook met de spoorwegmaatschappijen NS, Thalys en Deutsche Bahn zijn er samenwerkingen. Vanaf oktober zullen de kunststeden ook als congresbestemming in de kijker worden gezet.

Reizen na corona

Toerisme Vlaanderen liet midden mei onderzoeken of mensen in de belangrijkste Europese herkomstmarkten weer willen reizen na de coronacrisis. Het aandeel dat zegt niet te zullen reizen varieert van amper 4 procent bij de Italianen tot 19 procent bij de Britten. In de andere bevraagde markten zit dat er ergens tussenin. De reishonger is veel groter dan vorig jaar en zelfs iets groter dan in 2019, zo blijkt.

In de belangrijkste herkomstmarkt voor Vlaanderen, Nederland, neemt de zin om in eigen land te blijven volgens de onderzoeksresultaten duidelijk af. Elf procent van de Nederlanders geeft aan een trip naar Vlaanderen te zien zitten. Bij de Fransen is dat 6 procent. Ook dat zijn veel hogere cijfers dan in de zomer van vorig jaar, luidt het.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten