Bredene schrapt grote evenementen

© (Foto EFO)
© (Foto EFO)
Redactie KW

Ook Bredene draait de kraan dicht voor evenementen deze zomer. “Er zijn meerdere redenen maar het is met spijt in het hart dat we de beslissing nemen”, zegt toerismeschepen Alain Lynneel (Vooruit).

“Er zullen geen grote evenementen plaatsvinden in Bredene”, zo kondigde schepen Alain Lynneel (Vooruit) aan na veiligheidsoverleg. Concreet betekent dat er geen rockfeest ‘The Village Goes Crazy’ komt, het event Kom Grasduinen op de recreatieve zone niet zal doorgaan en dat er ook geen grote shows van de Lotto komen op de pleinen. Die evenementen lokken een paar duizend toeschouwers. De reden is dubbel.

“Enerzijds veranderen de regels continu en kunnen we de voorbereiding en beslissing niet telkens opschuiven. Op een bepaald moment moet je de knoop doorhakken. Anderzijds vragen al die events de inzet van personeel van Toerisme Bredene en momenteel worden ze volop ingezet in het vaccinatiecentrum”, zegt Lynneel.

Er wordt wel gewerkt aan een alternatief programma. “Daarin zetten we volop in op beleving met een aanbod voor Bredenaars en toeristen. Het gaat om wandel- en zoektochten, uitbreiding van bestaande initiatieven, activiteiten op het strand. Daarbij staat de veiligheid steeds voorop. Binnenkort pakken we uit met dat programma”, zo kondigde de toerismeschepen aan. (EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.