Bellewaerde, Plopsaland en Boudewijn Seapark blikken tevreden terug op zomerseizoen

Bij Boudewijn Seapark overtreffen de bezoekersaantallen de verwachtingen. © Belga

De pretparken en dierentuinen blikken tevreden terug op het zomerseizoen, zo blijkt uit een rondvraag. Hoewel de hittegolven voor rustigere dagen zorgden, evenaarden of overstegen de parken de bezoekersaantallen van 2019, het jaar voor de coronapandemie.

Pretpark Bellewaerde ontving deze zomer zowat 350.000 bezoekers. “We zitten terug op het niveau van 2019”, zegt Filip Van Dorpe, directeur marketing en sales. Bovendien noteerde het park goede omzetcijfers. “Bezoekers spenderen meer”, aldus Van Dorpe.

Beter dan ooit

Ook Bellewaerde Aquapark zat “elke dag vol”. Het aantal bezoekers overtrof er zelfs de verwachtingen, klinkt het. Dat is ook het geval bij de Plopsa-waterparken. Zij deden het “beter dan ooit”, zegt woordvoerster Chelsea Vanhullebusch. Ook Plopsaland De Panne en Plopsa Coo beleefden een “zeer goede zomer”, voegt ze toe.

Bij Boudewijn Seapark overtreffen de bezoekersaantallen de verwachtingen. Volgens commercieel directeur Geertrui Quaghebeur evenaren de bezoekerscijfers opnieuw die uit 2019, “op een paar procentpunten na”. De warme dagen vormden een “zegen”, klinkt het. Quaghebeur wijst op de nieuwe dolfijnenvoorstelling en het openluchtbad, Bobo’s AquaSplash, als twee troeven van het park. “Bezoekers konden de hele dag verkoeling opzoeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier