Bellewaerde kijkt uit naar heropening op 3 april

Directeur Stefaan Lemey: “Het is dringend tijd dat er weer geld binnenstroomt.” (foto TOGH)
Directeur Stefaan Lemey: “Het is dringend tijd dat er weer geld binnenstroomt.” (foto TOGH)
Redactie KW

Het Overlegcomité besliste dat pretparken op donderdag 1 april mogen heropenen. Voor de meeste parken betekent het besluit dat het seizoen kan starten zoals gepland: op zaterdag 3 april. Ook Bellewaerde zal klaar zijn om dan de deuren weer te openen. “Dat is goed nieuws, vooral voor onze medewerkers want er is heel veel tijdelijke en economische werkloosheid geweest.”

Tot twee keer toe moesten de pretparken het voorbije jaar verplicht de deuren sluiten, terwijl de compensaties volstrekt onvoldoende waren om het hoofd boven water te houden. Dat het Overlegcomité vorige week vrijdag besliste dat pretparken vanaf 1 april weer mogen openen, vindt directeur Stefaan Lemey logisch. “De dierenparken zijn nu al een tijdje open, dus is het logisch dat het nu onze beurt is”, aldus Stefaan Lemey.

“Dat is heel goed nieuws, vooral voor onze medewerkers. Zij kunnen eindelijk weer aan de slag. De enigen die niet werkloos waren, zijn onze technische diensten omdat we in het tussenseizoen verder gewerkt hebben aan het onderhoud van de attracties en de infrastructuur. We wilden zeker klaar zijn om te openen op 3 april. Ook de dierenverzorgers zijn niet werkloos geweest, want de dieren moeten de klok rond verzorgd worden. Financieel gezien is het dan ook nodig dat we weer kunnen openen. Vorig jaar was een heel zwaar verliesjaar. Het is dringend tijd dat er weer geld binnenstroomt.”

Waterzuivering

Uiteraard gelden er nog steeds strikte maatregelen. “Eigenlijk komt het neer op dezelfde maatregelen als vorig jaar: mondmaskerplicht, beperkte capaciteit, extra wachtlijnen zodat iedereen voldoende afstand kan houden, overal in het park alcoholgel…”

In de winter werd er niet stilgezeten. Zo werd er geïnvesteerd in een nieuwe waterzuiveringsinstallatie. “Die is misschien minder zichtbaar voor de bezoeker, maar dat gaat toch om een investering van 1 miljoen euro. Die was nodig om te voldoen aan de nieuwe normen wat betreft afvalwater. Wij zijn het enige park in België dat het afvalwater zelf filtert. We zetten ook verder in op duurzaamheid omdat we een charter duurzaam ondernemen willen bekomen”, gaat Lemey verder. “We hebben ook een heel mooi nieuw girafje Kamala, die al buiten vertoeft. Het gaat om een heel zeldzame giraffensoort. Er zijn zes giraffensoorten en Kamala behoort tot de meest bedreigde soort ter wereld.”

Paaseierenraap

Om de mensen warm te maken voor een bezoek aan Bellewaerde in de paasvakantie staat er ook een reclamecampagne in de startblokken. “We willen onze nieuwe attractie Wakala opnieuw in de kijker zetten, aangezien het toch ging om een investering van 7,5 miljoen euro. De abonnementenformule wordt deze week gelanceerd. Er zijn ook veel abonnementhouders die nog kunnen komen met hun abonnement van vorig jaar, aangezien we die abonnementen hebben verlengd met het aantal dagen dat we gesloten geweest zijn. Er staat ook opnieuw een coronaveilige paaseierenraap in de steigers voor de paasvakantie.”

Aan Bellewaerde is ook het Aquapark verbonden, maar het is nog niet zeker of dat ook mag openen. “Daarover hebben we nog geen informatie ontvangen. Aquaparken worden niet automatisch bij de pretparken gerekend”, klinkt het. In principe is een bezoek aan Bellewaerde tijdens de paasvakantie nog niet weggelegd voor buitenlanders, aangezien de grenzen gesloten blijven tot 18 april. Bellewaerde heeft doorgaans veel Franse bezoekers, maar die zullen dus nog even moeten wachten. “Of dat een streep door de rekening is? Aangezien we toch niet met de volle capaciteit van start kunnen gaan, is dat niet zo’n ramp. We stellen vast dat de reservaties goed binnen beginnen te lopen, dus we blijven positief.”

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.