3 Kuurnese horecazaken zetten in op Valentijn

Michael Bouckaert, Niels De Keukelaere, David Willemyns, Gilles De Keukelaere zetten samen in op een Valentijnsmenu©BRU BRU
Michael Bouckaert, Niels De Keukelaere, David Willemyns, Gilles De Keukelaere zetten samen in op een Valentijnsmenu©BRU BRU
Redactie KW

Met Valentijn in het verschiet pakken drie gevestigde Kuurnese waarden uit met een unieke samenwerking. Met het ‘Sharing menu’ slaan Michael Bouckaert van feestzalen Vaernewijck, Niels en Gilles De Keukelaere van Keurslagerij ’t Charcuterietje en David Willemyns van bakkerij Tompoes de handen in elkaar.

Niels en Gilles De Keukelaere van Keurslagerij ’t Charcuterietje en David Willemyns van bakkerij Tompoes hoor je in deze coronatijden niet klagen. Het eindejaar maakte veel goed voor hen. Voor Michael Bouckaert van feestzalen Vaernewijck was 2020 echter niet zo rooskleurig. Ondanks een aanvankelijk goed gevulde orderboek voor 2020, regende het hele jaar door annuleringen. wegens de coronamaatregelen. “Onze feestzaal staat er reeds maanden ongebruikt bij”, vertelt Michael, “Perspectief op een opening hebben we niet, zodat trouwfeesten en andere feestelijkheden die reeds geboekt waren voor de komende maanden massaal worden afgebeld. Verplaatst naar volgend jaar ( zucht ). De afgelopen maanden waren dan ook voor mijn echtgenote en ikzelf een ware emotionele rollercoaster. Maar je mag niet stil blijven staan en moet constant jezelf opnieuw uitvinden. Zelf proberen we het hoofd boven water te houden door al een tijdje via takeaway dagschotels aan te bieden, om zo wat inkomsten te genereren en de facturen te kunnen blijven betalen.”

“Van zodra het menu online stond, liepen de eerste boekingen binnen”

Toch dekt dit niet volledig de vaste kosten van Michael. Daarom sprak hij Niels en Gilles De Keukelaere van Keurslagerij ’t Charcuterietje en David Willemyns van bakkerij Tompoes, zijn vaste leveranciers, aan om een nieuw initiatief op poten te zetten: het Valentijn Sharing Menu. “Het concept van een ‘sharing-menu’ is eenvoudig. Tijdens het tafelen worden er meerdere gerechtjes aangeboden waarbij de tafelgenoten allen kunnen proeven. “Het menu dat we tijdens het Valentijnweekend aanbieden bestaat uit vier gangen”, vervolgt Michael van feestzalen Vaernewijck, “Daarbij wordt het aperitiefmoment verzorgd door Keurslagerij ’t Charcuterietje, het voor- en hoofdgerecht door feestzalen Vaernewijck en het dessert door bakkerij Tompoes. Alles via takeaway. Het gerecht is geserveerd op porselein.”

“Van zodra het menu online kwam, liepen de eerste boekingen binnen. Zelfs van ver buiten Kuurne.”

Nooit zoveel verlies

Michael beseft maar al te goed dat, als hij groen licht krijgt om zijn feestzaal terug te openen, het dan zeker nog drie à vier maanden zal duren vooraleer hij opnieuw normaal kan werken.

Ook Jos, zijn vader die 45 jaar feestzalen Vaernewijck open hield, heeft nooit eerder dergelijke maatregelen meegemaakt “Ik herinner mij nog heel goed de financiële crisis in 2008. Ook toen hadden we een periode dat het financieel niet zo goed ging”, vertelt Jos. “Maar de financiële crisis in 2008 echter een peulschil vergeleken met die van vandaag. We leden nog nooit zoveel verlies als nu.” (BRU)

Het sharing menu kan besteld worden via www.vaernewijck.be/events en afgehaald worden op 12, 13 of 14 februari bij feestzalen Vaernewijck.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.