Toerisme Leiestreek promoot streek in 101 spots: ook Deerlijk in de kijker

Voorzitter Claude Croes en de Deerlijkse schepen van toerisme Regine Rooryck duimen naast het lokale ook voor de Leiestreek met veel leuke plekjes. (Foto MVD)
Redactie KW

Voorzitter Claude Croes van Toerisme Leiestreek zette tijdens een persontmoeting een handig boekje met 101 leuke plekjes in de kijker. Hij koppelde dit aan een reeks Deerlijkse initiatieven voor de komende vakantiemaanden.

Croes: “Er zijn drie Deerlijkse initiatieven in de brochure opgenomen. De Lokaalmarkt is niet alleen in Deerlijk maar ook in de regio gekend. Elke vrijdag vanaf 15 uur met ook een bar en kinderatelier.”

De voorzitter vertelde ook over chocolatier Hannes D’Heedene. Proeven van het vele lekkers en bovendien zelf aan het werk in verschillende sessies. “In de 101 spots tellende brochure vinden wij ook ‘Mokka en Meer’ dat in Sint-Lodewijk, op een boogscheut van de kerk, gelegen is. Workshops, ontbijten en doen waar je blij van wordt zijn enkele van de motto’s.”

Croes: “Er is van elk van de drie delen van de Leiestreek (rond Kortrijk, Roeselare en Gent-Deinze) ook een knooppuntenroute voor de fietsers uitgestippeld. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier