Tielts bedrijf wil gerecycleerd water verkopen aan bedrijven

Ceo Pieter Loose van Ekopak © WMe
Redactie KW

Het Tieltse bedrijf Ekopak, dat water behandelt en recycleert, wil gezuiverd water verkopen aan ondernemingen. Dat meldt het bedrijf woensdag. Met het project wil het een alternatief voorzien voor andere bedrijven die normaal water moeten oppompen dat na het productieproces vaak verloren gaat

Voortaan kunnen ondernemingen hun volledige waterbehandeling integraal uitbesteden aan het dochterbedrijf van Ekopak: WaaS.

WaaS (‘Water-as-a-Service’) ontwerpt, bouwt en financiert de installaties die nodig zijn voor de behandeling en de recyclage van het water bij een bedrijf. Zo moeten bedrijven zelf dergelijke grote investeringen niet maken, maar kunnen ze gerecycleerd en behandeld water aankopen per kubieke meter. Op die manier wordt een oplossing geboden voor de droogteproblematiek.

“Bedrijven uit diverse sectoren in ons land pompen jaarlijks miljoenen kubieke meter water op voor hun productieproces. Water dat na gebruik meestal verloren gaat, omdat het bedrijf geen voorzieningen heeft om het afvalwater te recupereren. Die voorzieningen zijn voor veel bedrijven een te grote investering”, zegt CEO Pieter Loose van Ekopak.

Door gezuiverd water aan te kopen, zal de waterkost voor bedrijven volgens Ekopak dalen met gemiddeld 30 tot 40 procent. Het bedrijf, met hoofdzetel in Tielt, opent in september een vestiging in Antwerpen om van daaruit ook de provincies Antwerpen en Limburg beter te bedienen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier