Ti Belle (Ooststraat) en ‘t Spelgeweld (Noordstraat) aan hun eerste Batjes in Roeselare toe

Brecht D’hondt van ‘t Spelgeweld geeft je met plezier advies over zijn brede assortiment.© Stefaan Beel
Brecht D’hondt van ‘t Spelgeweld geeft je met plezier advies over zijn brede assortiment.© Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

De meer ervaren collega’s kunnen de goede en iets mindere Batjesjaren wellicht nog uit het hoofd opsommen, maar voor sommige winkeliers zijn de Batjes van komend weekend hun vuurdoop. Dit keer niet met volgepakte winkelstraten, maar dat tempert de verwachtingen van deze twee debutanten niet.

Brecht D’hondt (‘t Spelgeweld): “Schaakborden raakten uitverkocht”

Brecht D’hondt uit Lendelede opende eind oktober 2020 ’t Spelgeweld in de Noordstraat 41, maar mocht enkele dagen later al voor de eerste keer de deuren sluiten. “Gelukkig mochten we in de eindejaarsperiode wel open, dat is immers dé topmaand voor ons.” In ’t Spelgeweld kun je terecht voor allerlei gezelschapsspellen, bordspellen, miniatuurspellen, rolspellen… “Na een tijdje waren de mensen het wandelen of tv kijken beu en zag je dat we toch meer gingen verkopen. Wat populair was? Opvallend toch wel de schaakborden en de puzzels. De fabrikant van de schaakborden kon zelfs niet op tijd leveren.”

De wereld van mensen die van gezelschapsspellen houden is een echte community. “Je kunt hier in onze speelruimte ook een spel komen spelen en iets drinken. We waren natuurlijk dat gedeelte maar openen bij de opening van de binnenhoreca, maar je voelt dat de mensen er weer op af kwamen. Maar ook de spellencommunity organiseert hier ook bepaalde zaken. Sommige mensen zetten daar spontaan hun schouders onder.”

In het Batjesweekend geeft Brecht een extra korting bovenop de klantenkorting. “We zullen buiten geen standje zetten, dat is wat tricky met de weersvoorspellingen. Maar we hopen wel wat mensen te leren kennen die hier nog nooit binnen stapten. De mensen geraken stilaan uit coronamodus en komen meer buiten. Ik geloof wel dat de Batjes het nodige volk op de been zullen brengen.”

Isabelle Depuydt (Ti Belle): “De mensen vinden hun weg al naar hier”

Isabelle Depuydt hoopt verder haar winkel te combineren met demo-avonden.© Stefaan Beel
Isabelle Depuydt hoopt verder haar winkel te combineren met demo-avonden.© Stefaan Beel

Isabelle Depuydt (47) kun je kennen van ‘t Winkeltje in de Brugsesteenweg waar ze 15 jaar werkte, maar ook van de Tupperware-avonden die ze jarenlang opluisterde. Met haar man Tino Vandekerckhove startte ze in 2019 met Ti Belle waarin beiden hun liefde voor de decoratie kwijt konden. De verkoop verliep vooral via homeparty’s, maar door corona moest ze het over een andere boeg gooien. “We hopen onze demo-avonden weer te kunnen opstarten, maar ondertussen begonnen we met de winkel.” Aanvankelijk voor de laatste drie maanden van 2020, maar ondertussen besloten ze door te gaan met de zaak tegenover eetcafé De Koornbloem. “Ik amuseer me in de Ooststraat, ik voel me hier thuis. Makkelijke periodes zijn het alvast niet geweest. Ik kreeg hier wel wat volk over de vloer, maar ik kan natuurlijk niet vergelijken met ‘niet-coronajaren’.” Naar de Batjes kijkt Isabelle al uit. “Ik ben erg actief op sociale media en ik heb het gevoel dat heel wat mensen toch hun weg naar hier vinden. Maar andere mensen kennen onze zaak wellicht nog niet en kunnen door de Batjes met ons kennismaken. Wij verkopen decoratie en geschenkartikelen, maar bijvoorbeeld ook wasparfums. Die voeg je bij je wasproduct waardoor je gewassen kledij een aangenaam parfum draagt. Met die wasparfums willen we uitpakken op de Batjes. We zullen die buiten etaleren, samen met wat artikels aan ronde prijzen. We zullen vier dagen op post zijn. Laat het volk maar komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier