"Van een openingsfeestje zal helaas niet veel in huis komen, maar dat kunnen we ruimschoots compenseren wanneer we onze eerste verjaardag vieren", grapt Sien. Zelfs in deze bizarre tijden probeert het koppel het vooral positief te bekijken, een mentale in...

"Van een openingsfeestje zal helaas niet veel in huis komen, maar dat kunnen we ruimschoots compenseren wanneer we onze eerste verjaardag vieren", grapt Sien. Zelfs in deze bizarre tijden probeert het koppel het vooral positief te bekijken, een mentale instelling die wordt versterkt met de heerlijke geur van vers brood. "Ik ben al jaren actief in de bakkersstiel", pikt Thomas in. "Toch speelden we al lang met het idee een eigen zaak te starten. Een tijdje geleden begonnen we dan ook de zoektocht naar een geschikt pand en zo kwamen we in Lauwe terecht." Afkomstig van Ooigem en Avelgem, zag het koppel meteen potentieel in de rustige gemeente. "We hadden hier meteen een klik", klinkt het bij Sien. "Dat was voor ons hetgeen de doorslag gaf. Wie een zaak wil opbouwen heeft meer dan alleen maar een goed pand nodig, je moet ook bij de streek een goed gevoel hebben."Naast vers brood en krokante pistolets wil het koppel vooral inzetten op verfijnde patisserie. "Leuk om naar te kijken en lekker om op te eten", lacht Thomas. "Iedereen kan bij ons terecht vanaf zaterdag, alleen zullen er geen proevertjes te vinden zijn. We volgen de coronamaatregelen strikt na, maar zullen iedere klant natuurlijk wel van een leuke attentie voorzien."