Thomas Dupon nieuwe ceo Economisch Huis Oostende

Thomas Dupon werkt al twee jaar voor het Economisch Huis Oostende en wordt er vanaf nieuwjaar de nieuwe ceo. © HH
Redactie KW

Gunther Vanpraet verlaat na elf jaar het Economisch Huis Oostende en wordt vanaf 1 januari 2019 opgevolgd door Thomas Dupon (33) uit Oostende.

Gunther Vanpraet kondigde eind vorig jaar aan dat hij het Economisch Huis Oostende zal verlaten op 31 december 2018. Voor de selectieprocedure van de nieuwe ceo werd een beroep gedaan op het selectiebureau Hudson. Er waren 42 kandidaten, waarvan er, na uitgebreide en doorgedreven testen, uiteindelijk drie overbleven.

De raad van bestuur van het Economisch Huis Oostende volgde woensdag het voorstel van Hudson en stelde Thomas Dupon aan als nieuwe ceo van het Economisch Huis Oostende. Hij start in deze functie op 1 januari 2019. Thomas Dupon is al twee jaar werkzaam voor het Economisch Huis en is verantwoordelijk voor de Europese tewerkstellingsdossiers.

Economie ondersteunen

Voor hij aan de slag ging in het Economisch Huis, werkte de nieuwe ceo in de private sector, bij retailketen Fun en het logistiek- en transportbedrijf 2XL. Dupon studeerde handelswetenschappen aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB).

Het Economisch Huis werd elf jaar geleden opgericht en heeft als doelstelling de Oostendse economie te ondersteunen en nieuwe opportuniteiten te helpen op gang trekken.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier