The Swan Collection koopt Brugs hotel Prinsenhof op

Vandaag telt het hotel 24 kamers onderverdeeld in drie types en heeft het een ruime ontbijtzaal en bar. © SVK
Stefan Vankerkhoven

Het internationaal gerenommeerde viersterrenhotel, Prinsenhof, werd deze week overgenomen door The Swan Hotel Collection. Thierry en Katrien Lemahieu-Soenen draaiden meer dan 30 jaar mee op topniveau binnen de Brugse Hotelsector.

In 1986 startten Katrien en Thierry hotel Prinsenhof samen met Katriens ouders die het pand tot een stijlvol en comfortabel hotel gerenoveerd hadden. De fakkel werd doorgegeven in 1992. Ze investeerden doorheen de jaren verschillende keren in het gebouw. Er waren uitbreidingen in 2006 en 2011.

24 kamers

Vandaag telt het hotel 24 kamers onderverdeeld in drie types en heeft het een ruime ontbijtzaal en bar. Het doorwinterde horecakoppel wil na drie decennia hun leven een andere wending geven. “We zijn trots dat ons hotel met de grootste zorg zal worden verder gezet. Wij bedanken alvast onze medewerkers voor hun jarenlange inzet en uiteraard onze gasten”, laten Thierry en Katrien weten.

Het hotel komt vanaf 3 december in handen van de ondernemersfamilie Degroote, gekend van het vijfsterrenhotel Dukes’ Palace, het viersterren Grand Hotel Casselbergh, hotel De Peellaert en Hotel Arragon. Hotel Prinsenhof, is de vijfde aanvulling op hun bestaand gamma van hotels in Brugge. “We zijn alvast verheugd en enthousiast om het hotel van Thierry en Katrien over te nemen. Het kadert perfect binnen de filosofie van onze hotels. Net zoals bij hen staat ook bij ons kwaliteit, service en romantiek centraal”, aldus Pieter Degroote, Managing Director van The Swan Hotel Collection, dat met 364 kamers de grotste speler is op de Brugse hotelmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier