The Lightstore Nieuwpoort opent de deuren: een lichtpuntje in coronatijden

Rik Leenknecht en Jo Vande Walle. © MVQ
Redactie KW

Nieuwpoort-Stad krijgt er een speciaalzaak bij: Lichtspecialist The Lightstore. Letterlijk en figuurlijk zorgt zaakvoerder Rik Leenknecht voor een helder lichtpunt in deze sombere coronatijden.

The Lightstore Nieuwpoort is een divisie van Electro Mandel en is de tweede Lightstore, na Roeselare. Rik Leenknecht is verantwoordelijk voor Electro Mandel en het algemeen beleid; zijn echtgenote Melanie Beernaert ontfermt zich over beide Lightstores. In Nieuwpoort zal Jo Vande Walle, assistente architect van opleiding, instaan voor de dagelijkse werking.

Jammer dat mijn vader dit niet kan mee maken

Rik treedt in het voetspoor van zijn vader, die in 1966 de elektrogroothandel Electro Mandel in Roeselare startte. “Jammer dat mijn vader de opening van Lightstore Nieuwpoort niet kan meemaken” zegt Rik. “Hij overleed dit jaar, op zijn 98ste! Zo’n 20 jaar geleden vonden Melanie en ik dat het tijd was voor iets anders. We specialiseerden ons in professionele verlichting, voornamelijk voor professionele klanten, zoals architecten, installateurs, maar ook particulieren zijn zeker welkom! De technologie is met de jaren complexer geworden. Daarom delen we graag onze vakkennis. Ons team telt 12 medewerkers, die advies op maat aanbieden voor zowel nieuwbouw als verbouwing in residentiële bouw, voor lichtinstallaties in kmo’s, retail- en horecazaken. Met de jaren hebben we een netwerk opgebouwd van installateurs.”

The Lightstore biedt een ruim gamma van architecturale en decoratieve verlichting aan. “Hiervoor werken we samen met hoogstaande merken voor wie niet op een euro hoeft te kijken” zegt Rik. “Maar ook voor wie een beperkt budget heeft, is er een ruim aanbod. Niet al onze producten zijn duur, maar wel duurzaam!”

Geloven in Nieuwpoort

Waarom de keuze op Nieuwpoort-Stad is gevallen? “Eerst en vooral is de ligging heel centraal: vlakbij een afrit van de snelweg, en op een boogscheut van Diksmuide, Veurne, Middelkerke, Koksijde” legt Rik uit. “Melanie en ik komen trouwens geregeld naar Nieuwpoort-Bad; we kennen de regio en we geloven in Nieuwpoort! We kregen in Roeselare regelmatig klanten uit deze regio over de vloer, want ons concept is toch vrij uniek. We openen voorlopig op donderdag, vrijdag en zaterdag, of op afspraak. Zo is er ook tijd om op plaatsbezoek te gaan bij klanten.”

The Lightstore Nieuwpoort wordt feestelijk geopend op 22, 23 en 24 mei, telkens van 14u tot 19u. Om de coronamaatregelen en de veiligheid te garanderen wordt de opening gespreid en het aantal bezoekers beperkt. Iedere bezoeker krijgt een geschenkje. Via de Facebookpagina van The Lightstore wordt op vrijdag een 3D-film en de ‘officiële opening’ met burgemeester Geert Vanden Broucke gepost zodat iedereen vanuit ‘zijn kot’ mee kan volgen. DJ TOM zal vrijdag live spelen, vanuit zijn kot, en iedereen kan dit livevolgen op de Lightstore-schermen. Het wordt via livestream op de FB-pagina van The Lightstore gedeeld. En er is een wedstrijd aan gekoppeld! Onder de winnaars worden 4 waardebonnen twv. 75 ? verloot die ze kunnen spenderen in 4 lokale restaurants. Daarmee steunt The Lightstore ook de horeca.

(MVQ)

Praktische info:

The Lightstore Nieuwpoort, Marktstraat 52, Nieuwpoort – Open op donderdag 13.30u-18.00u, vrijdag en zaterdag 10.00u – 12.00u en 13.30u -18.00u. Andere dagen op afspraak. Openingsuren kunnen met de tijd uitbreiden. Tel. 058 59 90 55 – www.thelightstore.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.