Tessenderlo Group en Picanol bundelen activiteiten in één Belgische industriële groep

© BELGA
Redactie KW

Beide bedrijven blijven na de transitie beursgenoteerd.

Tessenderlo Group en Picanol Group hebben woensdag hun voornemen bekendgemaakt om de industriële activiteiten van beide bedrijven te combineren tot één grotere industriële groep Picanol Tessenderlo Group NV. Daartoe zullen de huidige industriële activiteiten van Picanol in Tessenderlo ingebracht worden.

De raad van bestuur van Tessenderlo zal tijdens een buitengewone algemene vergadering de aandeelhouders verzoeken over te gaan tot de uitgifte van 25.765.286 nieuwe aandelen Tessenderlo aan 31,5 euro, om de voorgenomen transactie te vergoeden aan Picanol NV, op basis van een waardering van de Picanolactiviteiten aan 811,6 miljoen euro.

De voorgestelde transactie zal geen impact hebben op de huidige tewerkstelling

Picanol Tessenderlo Group (Euronext: TESB) zal uit vier segmenten bestaan: de Tessenderlo-segmenten Agro, Bio-valorization, Industrial Solutions en het segment Machines & Technologies van Picanol. Picanol Tessenderlo Group zal actief zijn in meer dan 100 landen wereldwijd en een omzet van ongeveer 2 miljard euro en een REBITDA van ruim 200 miljoen euro realiseren. Het is de ambitie van Picanol Tessenderlo Group om in elk segment zijn toonaangevende marktpositie te versterken en een duurzame winstgevendheid te verzekeren.

De nieuwe gediversifieerde groep Picanol Tessenderlo Group kan rekenen op ruim 7.000 sterke en toegewijde medewerkers die bredere mogelijkheden krijgen voor hun toekomst binnen de groep. Bovendien zal Picanol Tessenderlo Group beter in staat zijn om nieuw talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden. De voorgestelde transactie zal geen impact hebben op de huidige tewerkstelling.

Door samen te gaan zal de expertise aanwezig in beide bedrijven gedeeld kunnen worden, zal een gemeenschappelijke sourcingpolitiek opgezet kunnen worden en zal ook de R&D- en innovatiecultuur beter ondersteund kunnen worden.

Picanol NV (Euronext: PIC) blijft beursgenoteerd en zal na de transactie een beursgenoteerde holding (met de naam Picanobel NV) worden met een sterk verankerde familiale aandeelhouders-basis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier