Op verschillende jobsites, waaronder die van de VDAB, staan tal van jobs bij Tesla in Zeebrugge. Opvallend, want Tesla is nog niet aanwezig in de haven. De jobs zouden gecreeërd worden bij wagenafhandelaar ICO, schrijft Flows.

"We hebben een mooi contract afgesloten voor de behandeling van elektrische voertuigen", antwoordt Marc Adriansens, gedelegeerd bestuurder van ICO, op de vraag van Flows. "Het merk wenst niet vernoemd te worden maar we kunnen wel melden dat we ons voorbereiden op de behandeling van elektrische voertuigen. ICO investeert in driehonderd oplaadpunten en breidt het Vehicle Processing Center uit met 4.000m² om die wagens te inspecteren en accessoires te monteren."

Toenemende interesse

Havenbestuurder Joachim Coens bevestigt dat Tesla inderdaad toenemende interesse toont. "De Europese markt trekt aan en verschillende landen willen auto's die rijden op fossiele brandstof bannen. Zo wil Noorwegen geen brandstofwagens meer na 2025, wat uiteraard de belangstelling voor elektrische wagens opdrijft op de Europese markt", aldus Joachim Coens.

Autohub Zeebrugge

"Dan valt het oog op Zeebrugge als de grootste wagenafhandelaar van de wereld en als echte autohub. Er rollen al Teslawagens aan land op dit moment, maar de distributie kan verder toenemen. We hebben Tesla al enkele keren ontvangen in Zeebrugge", aldus Coens, die vertelt dat er nog geen sprake is van een fysieke aanwezigheid van Tesla in Zeebrugge en dat het bedrijf eerder kijkt naar samenwerkingen, zoals met een van de belangrijkste spelers, ICO. De wagens zouden rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten worden geïmporteerd.

(BELGA)

Op verschillende jobsites, waaronder die van de VDAB, staan tal van jobs bij Tesla in Zeebrugge. Opvallend, want Tesla is nog niet aanwezig in de haven. De jobs zouden gecreeërd worden bij wagenafhandelaar ICO, schrijft Flows."We hebben een mooi contract afgesloten voor de behandeling van elektrische voertuigen", antwoordt Marc Adriansens, gedelegeerd bestuurder van ICO, op de vraag van Flows. "Het merk wenst niet vernoemd te worden maar we kunnen wel melden dat we ons voorbereiden op de behandeling van elektrische voertuigen. ICO investeert in driehonderd oplaadpunten en breidt het Vehicle Processing Center uit met 4.000m² om die wagens te inspecteren en accessoires te monteren."Havenbestuurder Joachim Coens bevestigt dat Tesla inderdaad toenemende interesse toont. "De Europese markt trekt aan en verschillende landen willen auto's die rijden op fossiele brandstof bannen. Zo wil Noorwegen geen brandstofwagens meer na 2025, wat uiteraard de belangstelling voor elektrische wagens opdrijft op de Europese markt", aldus Joachim Coens."Dan valt het oog op Zeebrugge als de grootste wagenafhandelaar van de wereld en als echte autohub. Er rollen al Teslawagens aan land op dit moment, maar de distributie kan verder toenemen. We hebben Tesla al enkele keren ontvangen in Zeebrugge", aldus Coens, die vertelt dat er nog geen sprake is van een fysieke aanwezigheid van Tesla in Zeebrugge en dat het bedrijf eerder kijkt naar samenwerkingen, zoals met een van de belangrijkste spelers, ICO. De wagens zouden rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten worden geïmporteerd.(BELGA)