Terrassen van Oostendse horecazaken kunnen tijdelijk uitgebreider

De horeca kan normaal op 8 juni weer heropstarten, met veiligheidsmaatregelen. © belga
Gillian Lowyck

De heropening van de horeca is in zicht en ook in Oostende is men volop bezig met voorbereidingen. De stad informeert alle handelszaken over de uitbating van de terrassen. Horecazaken die een tijdelijk terras of een uitbreiding ervan willen, kunnen een aanvraag indienen bij de stad.

In de laatste fase van de versoepeling van de coronamaatregelen zal de Nationale Veiligheidsraad binnenkort beslissen of en wanneer alle horecazaken opnieuw kunnen openen.

“Bij die toekomstige heropening van de horeca zal het vooral belangrijk zijn dat de regels van social distancing gerespecteerd kunnen worden”, zegt schepen Björn Anseeuw (N-VA). “Hierdoor zullen er ook op het terras minder mensen dan normaal kunnen plaatsnemen. Stad Oostende biedt daarom aan de horeca-uitbaters de mogelijkheid om een tijdelijk terras of een uitbreiding van een al vergund terras aan te vragen.

“Met deze maatregel willen we onze horeca maximaal ondersteunen. We beseffen maar al te goed dat dit ook voor hen barre tijden zijn en willen er alles aan doen opdat hun heropstart lukt.”

De brief met alle info vertrekt deze week nog naar de horeca-uitbaters. Zij kunnen hun aanvraag dan schriftelijk richten aan het college van burgemeester en schepenen of via mail naar terrassen@oostende.be. Het college beoordeelt daarna alle aanvragen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.