Tentoonstelling met werk van illustratoren opent paasvakantie in de Kinderbrouwerij

Organisator Wim Chielens van de Kinderbrouwerij en professioneel illustrator Trui Chielens vertrouwden de vormgeving van de expo-ruimte toe aan Floris Decrock en Pieter Verfaillie, alias ?De Heren?. (Foto HoPa).
Redactie KW

Van paaszaterdag 4 april tot 27 september loopt in De Kinderbrouwerij van Reningelst de tentoonstelling ‘Getekend door de Oorlog’.

De expo brengt werk van zes Belgische illustratoren waarvan drie seniors Gerda Dendooven, Randall Casaer en Kitty Crowther en drie juniors Trui Chielens, Liesbeth De Stercke en Ward Zwart.

“Elk van deze kunstenaars illustreert een historisch verhaal dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog in het dorp Reningelst of in de onmiddellijke omgeving. In ieder verhaal speelt een kind de hoofdrol, behalve in dat ene waarin een Zuid-Afrikaanse baviaan de hoofdrol opeist. ‘Getekend door de oorlog’ is niet zomaar een tentoonstelling met beeldende kunst. Het is een heel bijzondere expo met 60 sterke illustraties, die waar gebeurde verhalen uit WO I op een zeer toegankelijke manier aanschouwelijk maken voor een zeer breed en kindvriendelijk publiek “, inviteert Wim Chielens, bezieler van de Kinderbrouwerij.”

Een boek, fiets-app en simpel zoektochtje.

‘Getekend door de Oorlog’ exposeert op een historische plek. De Kinderbrouwerij is met name gehuisvest in de voormalige dorpsbrouwerij St.-Joris. Tijdens de oorlog werden de kuipen van de brouwerij een paar dagen per week opgeëist om er Britse soldaten in te laten baden. De andere dagen werd er gewoon weer in gebrouwen !

Bij de tentoonstelling hoort ook een boek en er is een fietstocht aan gekoppeld, die je langs de zes plekken waar de zes historische verhalen zich afspelen voert. De tocht wordt vanaf juni genavigeerd via de APP ‘De Groote Beweging’. Voor gezinnen is er een simpel zoektochtje om het bezoek wat aangenamer te maken en de kinderen te leren kijken naar details in de illustraties.

(HoPa)

>> Meer weten over de Kinderbrouwerij: http://kinderbrouwerij.com, 0496/279658 of wimchielens@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier