Technologiebedrijf Quicksand vindt nieuw onderkomen in de Ovenhoek in Roeselare

Lieven Hollevoet (links) en Steven Sanders poseren trots voor hun nieuw gebouw in de Ovenhoek 3. (foto SB)© Stefaan Beel
Lieven Hollevoet (links) en Steven Sanders poseren trots voor hun nieuw gebouw in de Ovenhoek 3. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het Roeselaarse technologiebedrijf Quicksand heeft een nieuw onderkomen gevonden in de Ovenhoek. Daar moet het bedrijf van Steven Sanders en Lieven Hollevoet meer dan ooit gewapend zijn voor de uitdagingen van de toekomst. “We zijn klein gestart, maar ondertussen kunnen we met onze technologieën heel wat bereiken”, vertellen ze.

Steven Sanders werkte lang bij Imec, het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, artificiële intelligentie en technologieën voor ICT-systemen. Hij deed er tien jaar lang onderzoek naar draadloze communicatie. “Daarbij stelden veel klanten de vraag naar marktrijpe oplossingen, een gat in de markt waar ik in 2005 gesprongen ben. Aanvankelijk in bijberoep, sinds 2008 voltijds”, vertelt Steven. “In 2014 stapte Lieven Hollevoet mee in het verhaal, ik ken hem van bij Imec en hij deelt dezelfde passie voor elektronica.”

“Op dit bedrijvenpark horen we thuis”

“In de loop der jaren zijn we geleidelijk aan op alle vlakken gegroeid. Ik ben gestart in mijn eigen huis om vervolgens een thuisbasis te vinden in de Hoogleedsesteenweg en nu zetten we een volgende stap in de Ovenhoek”, klinkt het. “Die stap was broodnodig omdat we willen blijven groeien. We werken ondertussen met vijf ingenieurs, onszelf inbegrepen, en dat mogen er gerust nog meer zijn. We zijn voortdurend op zoek naar interessante profielen om ons te versterken. Bij ons is het belangrijk dat je niet alleen veel weet van elektronica, maar dat je het ook in de praktijk kunt omzetten. Wij werken een project van A tot Z uit, van idee tot effectief afgewerkt product waar bedrijven dan mee aan de slag gaan. Dat is heel leuk als ingenieur. Kort samengevat focussen we ons op energiezuinige micro-elektronica. We zijn blij dat we in Roeselare kunnen blijven, in een modern bedrijvenpark met een jonge geest, dat zorgt voor een boost.”

Slimme technologie

“Een van onze paradepaardjes is het project waarbij we de elektronica ontwerpen voor de slimme watermeter van Hydroko. Die stuurt twee keer per dag de meterstand door en heeft amper onderhoud nodig, want de batterijen hebben een levensduur van liefst 16 jaar. De elektronica zorgt ervoor dat eventuele problemen zoals een lek tijdig gedetecteerd worden en op termijn kan dat heel wat winst opleveren”, stelt Lieven. “Samen met stad Roeselare en WVI zijn we ook actief in het SmartWaterLand project. Studenten STEM, die bezig zijn met wetenschappen, bouwen hun eigen slimme pluviometer en brengen wateroverlast in de stad in kaart. Op die manier kan er veel nauwkeuriger gemonitord worden.”

“We zijn voortdurend op zoek naar profielen om ons te versterken”

“Ons motto is get smart , slimmer worden, en dat willen we doortrekken bij alle projecten die we uitwerken. De elektronica die we ontwerpen kan in tal van toepassingen gebruikt worden en biedt heel wat mogelijkheden om objecten te laten communiceren, zoals bij de watermeter”, aldus Steven. “Wij bieden de technologie en de klant gaat er dan mee aan de slag.” Een grootse opening van de nieuwe locatie zit er niet in. “Beneden hebben we onder andere ons atelier en laboratorium, op de eerste verdieping hebben we dan een ruimte waar we eventueel seminaries kunnen houden voor mensen uit de sector. Wanneer mogelijk halen we zo onze schade wel in.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier