TE Connectivity uit Oostkamp investeert fors in gerenoveerd bedrijfsgebouw

Luk Hiltrop (Plant Manager), Alex Soenen (Mangager Plant Services), Hendrik Baeke (Manager Assembly), Mario Peene (Projectleider verhuis ), Kris Denaegel (Projectleider renovatie), Vanessa Vermaut, Cindy Bleyenberg, Kristien Devos, Jeroen Hoste, Alex Van Killeghem (Operatoren , Koen Syoen (Mechanieker), Pieterjab verburgh ( supervior), Bianca Moeyaert (Quality Assistent), Wendy Schreel (Line Inspector), Jurgen Diet (plannen) en Els Hollevoet (operator). © GST
Redactie KW

TE Connectivity, waar elektronische componenten voor de auto-industrie ontwikkeld en geproduceerd worden, heeft een nieuwe stap gezet in de toekomstige uitbreiding van het bedrijf. Dat bevestigt Plant Manager van TE Oostkamp Luk Hiltrop.

“Eind februari 2018 kregen we het nieuws van het hoger managementniveau dat een toekomstproject ZKS, waarvoor we een nieuwbouw in de planning hadden, niet naar onze vestiging kwam”, zegt Hiltrop. “Maar met het ons typerende doorzettingsvermogen zijn we blijven pleiten bij onze Europese directie om nieuwe innovatieve projecten binnen te halen.”

En het bedrijf slaagde in zijn opzet. Die nieuwe projecten resulteerden al meteen in een acute nood aan bijkomende productieruimte. “We dienden bij ons Europese management een uitdagend plan in om het oude platinggebouw, dat al even leegstond, stapsgewijs te renoveren om daar machines te kunnen plaatsen,” aldus Alex Soenen, verantwoordelijk voor Plant Services. “Met een eigen team gingen we te werk, en nu kunnen we trots zijn op een mooie nieuwe productiehal. Een complete vloerrenovatie, state-of-the-art nutsvoorzieningen zoals LED-verlichting, luchtverversing met warmterecuperatie, en ook een frisse witte look & feel als resultaat.”

“In de komende weken worden tien automaten verhuisd naar de nieuwe hal,” vertelt Hendrik Baeke, Manager Assemblage. “De teams kijken al uit naar de nieuwe productieomgeving, die ook voor de medewerkers heel uitnodigend is. De medewerkers werden betrokken bij de lay-outplannen en de nieuwe werkomgeving wordt geapprecieerd.”

Luk Hiltrop besluit: “Eens deze verhuis voltrokken is, kunnen we in het hoofdgebouw nieuwe productielijnen plaatsen die momenteel in aanbouw zijn. Als ‘Factory Of The Future’ creëren we daardoor mogelijkheden voor verdere groei en verankering van de maakindustrie in Vlaanderen.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier