TE Connectivity stelt elektrische wagen ter beschikking van het personeel

Kobe Broos (Cocquyt Brugge), burgemeester Jan de Keyser, schepen van Mobiliteit en Duurzaamheid Els Roelof, Wendy Kempinck (TE), Alex Soenen (TE), Koen Deprez (TE), Clementine Cocquyt ( Cocquyt Brugge) en plantmnager Eric Verhelst. © GS
Redactie KW

Met de overhandiging van de sleutels van een gloednieuwe 100 procent elektrische BMW i3 zet TE Connectivity een volgende stap naar een kleinere ecologische voetafdruk.

“Met deze poolwagen zullen de medewerkers van ons bedrijf, die geen bedrijfswagen ter beschikking hebben, zich volledig elektrisch kunnen verplaatsen. Daarmee wil TE Connectivity zich verder profileren als een milieubewust bedrijf“, weet plantmanager Eric Verhelst. “Deze wagen zal ook dienen als vervangwagen voor het personeel wanneer zich een probleem voordoet of de huidige wagen voor onderhoud in de garage is.”

Absolute primeur

De keuze voor de BMW i3 hoeft men niet ver te zoeken. In de wagen zit een essentieel onderdeel die de stand van de rotor in de motor bepaald. Daardoor blijft de motor altijd in optimale condities werken. En net dat onderdeel wordt bij TE Connectivity in Oostkamp ontwikkeld.

Dit is voor Vlaanderen een absolute primeur, want met de levering van deze wagen is TE Connectivity het eerste bedrijf dat een volledige elektrische i3 ter beschikking stelt van zijn personeel“, vertelt Kobe Broos van BMW Cocquyt.

“Voor de gemeente Oostkamp is het belangrijk dat TE Connectivity het goede voorbeeld geeft. Als groene gemeente willen we ons profileren en als we de bedrijfswereld in Oostkamp op dezelfde golflente krijgen, kunnen we dat alleen maar toejuichen”, aldus Els Roelof, schepen van duurzaamheid. (GST)