Tasibel wil spinnerij van Oost- naar West-Vlaanderen verhuizen

Redactie KW

Tasibel, een bedrijf dat sisal tot vloerbekleding verwerkt, wil de spinnerij-activiteit van het Oost-Vlaamse Hamme naar Veurne verhuizen.

De zeventien werknemers met een contract van onbepaalde duur kunnen mee verhuizen, zo werd woensdag op een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. De weverij zal wel verder blijven produceren in Hamme.

Tasibel verhuist de spinnerij-activiteiten omdat de huurovereenkomst voor de betrokken loodsen afloopt, zo meldt het bedrijf. De activiteiten zullen verder gezet worden in het zusterbedrijf Spinnerij van Veurne. “Alle zeventien werknemers met een contract van onbepaalde duur, zouden de mogelijkheid krijgen om in Veurne tewerkgesteld te worden”, klinkt het. “Hieromtrent wordt in de komende weken verder constructief overleg gepleegd met de werknemersvertegenwoordigers.”

Het Belgische bedrijf Tasibel is één van de weinige bedrijven in Europa dat sisal tot (natuurlijke) vloerbekleding verwerkt. Het bedrijf heeft ook expertise in het verwerken van sisalvezels in combinatie met wol, kokos en papier.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.