Takeaway bij De KleinKeuken: van comfortfood tot veganistische brunchboxen

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’ Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en de daarbij horende subsidie van 250 euro, vielen niet in dovemansoren. Voor veel restaurants blijkt het aanbieden van een afhaal- of leveringsdienst (een beetje) redding te brengen in crisistijd. Zo ook voor Gwenn Dejaegere (32) van De KleinKeuken in de Budastraat. Zijn veganistische brunch op zondag en zijn ‘comfortfood’ op woensdag en vrijdag werden alvast getest en goedgekeurd door De Krant van West-Vlaanderen.

Gwenn Dejaegere in zijn habitat in De KleinKeuken. © AN

Dinsdagochtend vroeg staat Gwenn al druk in zijn potten te roeren. Woensdagavond komen minstens 50 klanten een portie veganistische gehaktballen in tomatensaus met puree afhalen. Daarna is het doorwerken tot zondag, dan zijn de brunchboxen aan de buurt. “Voor de lockdown deden we eigenlijk niet aan afhaal of levering”, vertelt Gwenn.

“Dat was ook niet nodig, elk plaatsje in onze zaak was iedere middag bezet. De zaken gingen goed.” Toen de crisis toesloeg bleek het even zoeken. “In het begin werkten we elke dag met afhaalmaaltijden. Dat bleek te lastig. Na een sluiting van twee weken om even te bezinnen, lanceerden we ‘comfortfood’ op woensdag en vrijdag. Dat bleek beter te werken dan ik verwacht had. Ik heb zelfs al een keer een stop op de bestellingen moeten zetten. Mijn keukentje was niet meteen aangepast voor het verwerken van dergelijke hoeveelheden op zo’n korte termijn. (lacht) Leveren deed ik lange tijd gratis, maar dat was niet meer bol te werken. Dus nu vraag ik daar een bijdrage voor.”

Verpakkingsmateriaal

Zijn bekende veganistische brunch op zondag vertaalde Gwenn naar een brunchbox, met succes. Elke zondag gaan er tientallen de deur uit. “Alleen al dat verpakkingsmateriaal steekt mij een beetje tegen. Goed voor het milieu is dat niet”, bekent hij. “Ik speel dus constant met ideeën rond herbruikbare dozen of potjes die je kan terugbrengen. Ook het concept van de zaak pas ik binnenkort misschien wel wat aan. Een van de weinige goede dingen aan de lockdown is dat je eens kan stilstaan, kan nadenken.”

Wat ons betreft vraagt de brunchbox in elk geval geen aanpassing. Voor 50 euro krijg je chiapudding, bananenbrood, klaaskoeken, pannenkoeken, chocomousse, taco’s, vers fruit, een lekkere smoothie en zelfs een klein flesje bubbels. Alle producten in de box zijn veganistisch, al proef je dat niet per se. Ze zitten bomvol smaak. Wie zijn brunch helemaal verorbert, zit voor de rest van de dag bovendien goed vol.

De KleinKeuken biedt elke woensdag- en vrijdagavond tussen 17.00 uur en 18.30 uur takeaway aan. Op zondag kan je er de brunchbox bestellen. Levering aan huis kan binnen een straal van vijf kilometer tegen een meerprijs. Bestellen doe je via de Facebookpagina van De KleinKeuken.

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.